«καψώνια» τρόικας και κυβέρνησης με τη διαθεσιμότητα των κατώχων μεταπτυχιακών-διδακτορικών

samaras1

Μετά τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης με τις εξαιρέσεις των εργαζομένων που τίθωνται σε διαθεσιμότητα – απόλυση, στις οποίες θέτει  τον όρο ότι ο υπάλληλος πρέπει να έχει εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, έρχεται τώρα να εξαιρέσει από τις … εξαιρέσεις … και τους κάτοχους μεταπτυχιακών – διδακτορικών τίτλων σπουδών, προκειμένου να  βγουν τα νούμερα για να μπορέσουμε να πάρουμε … η δόση μας.

 αναδημοσίευμα από in.gr

Σε ένα προαπαιτούμενο που η χώρα δεν έχει εκπληρώσει οφείλεταιτο «καψώνι» για τη δόση των 4 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η τρόικα εντόπισε ότιδεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου.

Έτσι, μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα, Πέμπτη. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος καταθέτει το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν αρχικά, αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας είναι 245.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς την τροπολογία θα υπογράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εξαιρούνταν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας -κυρίως από τη μεγάλη «δεξαμενή» των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ