«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: Απαγορεύονται συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις για Σόιμπλε

soimple-ergazomenoi-apnet-ypc

Μία ημέρα μετά την ψήφιση του κατάπτυστου μίνι-μνημονίου από τη Βουλή, γεγονός που θα προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία και στους έλληνες εργαζομένους, η μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο αυτόν που είναι ένας από τους υπαίτιους της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των Ελλήνων: το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και για να τον προστατέψει, μέσω της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απαγορεύει οποιαδήποτε συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον ερχομό του στο κέντρο της Αθήνας, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν τεθεί σε ισχύ κατά την επίσκεψη της επίσης μιας εκ της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες, της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και οι πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Επίσης, στο τμήμα της Αττικής οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ