ΣΥΡΙΖΑ: η Τοπική Αυτοδιοίκηση το μόνιμο θύμα των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικας

syriza ekm sima

Ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε μέτρα, που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών.

Επιπλέον σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο θύμα, καθώς περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

«Δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ