Απειλές Στουρνάρα: Εκκενώστε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ert

Όλοι στην περιφρούρηση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Απειλές προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκτόξευσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή,  προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η δικομματική, πλέον, κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία, ωστόσο, απολαμβάνει την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνει νέο κατασταλτικό και τρομοκρατικό ρόλο για την υλοποίηση «της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» και προχωρά άμεσα «στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα»

Ταυτόχρονα, επιχειρεί να φέρει τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων γεγονότων, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός, μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση».

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μπροστά στις κυβερνητικές απειλές εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα σε εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς για προσέλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα, είναι αυτονόητο χρέος όλων μας να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα, ώστε οι ωμοί εκβιασμοί της κυβέρνησης  να πέσουν στο κενό !

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η οποία έχει ως εξής:

» ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ!

Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε «Μολων λαβε«!
-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα,
είναι βία για να παραιτηθούμε!
Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατια . Οι εργαζομενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται!

Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομεα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου!

Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει!

Δουλεύουμε για τη δημοσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!

Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ

Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο ραδιομεγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα

Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! «

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

Aναδημοσιευση από το iskra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ