Αυτόνομη Ενωτική κίνηση Εργαζομένων Δ.Πατρέων : η ενότητα αποτελεί ΠΡΑΞΗ και όχι ΛΟΓΙΑ.

aek patras

Μετά τη 2η συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πατρέων και μετά τη στάση του Προεδρείου απέναντι στην Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση και τη διαπίστωση της πλήρους απαξίωσης του ρόλου του ΔΣ, κρίνουμε ότι δεν μπορούμε πλέον να κουβαλάμε νερό σε βαρέλι δίχως πάτο.

Έντεχνα μας απέκλεισαν, με αστείες προφάσεις, από το Προεδρείο.
 

Οι θέσεις μας ήταν και είναι  ξεκάθαρες – διάφανες και σταθερές.

 Οι θέσεις μας συνοπτικά, για όλα τα θέματα, που νιώθουμε ότι πρέπει να ενημερώσουμε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, αναφέρονται παρακάτω:

1. Για τους συναδέλφους που η θλιβερή αλήθεια είναι ότι  ¨επιλεκτικά¨ τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ¨επιλεκτικά¨ πληρώθηκαν,  να καταγγείλουμε την ανακολουθία που εκφράστηκε με τους ¨αγώνες χωρίς σκοπό, μέσα και σαφή στόχο, ότι ήταν ¨δήθεν¨ μεγάλη επιτυχία, η  αποτροπή των απολύσεων και η μετατροπή τους σε κινητικότητα και από την άλλη να χύνονται κροκοδείλια ¨δάκρυα¨ για τις απολύσεις και να υμνούνται οι υπάλληλοι αυτοί ότι είναι αναντικατάστατοι και αποδυναμώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου.

2. Οδοιπορικά – υπερωρίες
Ζητούμε να καταβληθούν ΆΜΕΣΑ, και χωρίς μυστικές και παραπλανητικές συμφωνίες,  τα οδοιπορικά και οι υπερωρίες που αναλογούν στους συναδέλφους,

3. Μετά από την ψήφιση της σχετικής διάταξης, καλούμε άμεσα τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει δίνοντας εντολή να ξεκινήσει από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο διαδικασία κρίσεων επιλογής Προϊσταμένων – Διευθυντών,  που ξεμπλόκαρε με την ψήφιση της διάταξης που επεκτείνει την εφαρμογή του Ν.3839/ 2010 και στους ΟΤΑ,

4. Είναι καιρός να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του ΟΕΥ, αφού έχουν διαπιστωθεί πλέον κατά την εφαρμογή του και στην πράξη, όπως έγκαιρα είχαμε ενημερώσει την επιτροπή σύνταξης του ΟΕΥ με την αποστολή των σχετικών προτάσεων, πριν την υποβολή του σχεδίου στο Δημοτικό Συμβούλιο,

5. Για το γάλα, θα πρέπει να χορηγείται φρέσκο παστεριωμένο γάλα τους εργαζομένους που θα έχει υποστεί δηλαδή μια ειδική θερμική επεξεργασία με σκοπό την καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται σημαντικά η βιολογική του αξία, μετά την απαραίτητη και αναγκαία αναμόρφωση της λειτουργίας των επιτροπών παραλαβής. Οφείλουμε όμως να συμπληρώσουμε, ότι η διαφορά στην τιμή φρέσκου και εβαπορέ γάλατος ( που δεν αποτελεί από μόνη της στοιχείο ικανό για την επιλογή του για τη χορήγησή του), είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού είναι γνωστό, ότι η τιμή που κάθε χρονιά εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές, αφορά το μέσο όρο της τιμής διάθεσής του  στο ράφι και όχι μια αυθαίρετη, προφορική και ανεπίσημη προσφορά, όπως επίσης δεν πρέπει να παραβλέπεται και η συμμετοχή και μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών που συμμετέχουν πάντα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιείται και σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανατεθεί απευθείας, παρότι δεδομένη θα πρέπει να είναι η προτίμηση και στήριξη τοπικών προϊόντων,

6. Όσον αφορά τις επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες κλοπές στα συνεργεία του Δήμου, θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά, ότι δεν δεχόμαστε έμμεσα ή άμεσα την οποιαδήποτε εμπλοκή εργαζομένων – συναδέλφων, γιατί έγκαιρα είχε ενημερωθεί η δημοτική Αρχή για τα γεγονότα.
Καταγγέλλουμε κάθε πιθανή μετακίνηση υπαλλήλου, που θα αφήνει υπόνοιες για εμπλοκή του έμμεση ή άμεση, χωρίς αποδείξεις, γεγονός που συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα αντιταχθούμε σε αυτό με όποιον τρόπο κρίνουμε αποτελεσματικότερο.

7. Για τα ζητήματα των οχημάτων  ΌΛΩΝ των υπηρεσιών , θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί για την Τοποθέτηση συστήματος ΑΒS σε φορτηγά οχήματα και λεωφορεία του Δήμου, δεν αφορά το σύνολο των οχημάτων του Δήμου, αφού σε πάρα πολλά από το στόλο που διαθέτουμε δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του συστήματος  αυτού. Κρίνουμε επιτακτική ανάγκη, ενημερώνοντας εγκαίρως ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ γιατί αργότερα θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο για την ασφάλεια των  εργαζομένων , αλλά και τη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών,

8. To Προεδρείο του Συλλόγου δεν μπορεί να καταθέτει καταγγελίες κατά συναδέλφων χωρίς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ενημερωθεί το σύνολο των μελών του ΔΣ, και να αποκρύπτει  μια σχετική αναφορά των υπαλλήλων της πρώην ΤΥΔΚ και των τόσο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να λειτουργεί ως δικαστής και να επιρρίπτει ευθύνες, αλλά να προσπαθεί να διευθετεί τα προβλήματα που ανακύπτουν, με σύνεση,  συναδελφική αλληλεγγύη και ενότητα,

9. Τελειώνοντας, αποτελώντας όχι το έσχατο αλλά ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, είμαστε σε κάθε περίπτωση αντίθετοι με την εφαρμογή 7ήμερης εργασίας, στο Ληξιάρχους, σε πρώτη φάση, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι υπάλληλοι των Δήμων και αμέσως μετά για τι Δημοτολόγιο, μετά  την εφαρμογή του νέου Ληξιαρχικού Νόμου και σε εφαρμογή του Νόμου για  την πλήρη σύνδεση Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι δεν μπορούμε να γίνουμε θεατές της σύγκρουσης του Προεδρείου του Συλλόγου με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερος ¨φίλος¨ με τη Δημοτική Αρχή, προβαίνοντας σε ¨μυστικές¨ συμφωνίες με  Αντιδημάρχους και άλλα ¨μέλη¨ της Δημοτικής Αρχής, για το ποιος χειρίζεται ¨καλύτερα¨ τα αιτήματά τους,
Είμαστε ξεκάθαροι και αμετακίνητοι στις θέσεις μας, για μας προέχει η προώθηση των συμφερόντων ΌΛΩΝ των εργαζομένων, μέσα από γόνιμο διάλογο και ¨ανοιχτές¨ διαδικασίες.

Στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, η ενότητα αποτελεί ΠΡΑΞΗ και όχι ΛΟΓΙΑ.

Γι΄ αυτό λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι, μετά από την σχετική και τοποθέτησή μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ στις 22-5-2013 για τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της παράταξής μας από το Προεδρείο, με αστείες και φτηνές δικαιολογίες, που σε καμμία περίπτωση, δεν αποτελεί τη ΒΟΥΛΗΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, που πολλοί ¨κόπτονται ¨, για τα ¨δίκαιά¨ τους, που μας εξέλεξε στη δεύτερη θέση των πρόσφατων εκλογών και έθεσε αυτούς ¨υπό¨ εξετάσεις και επειδή τα προβλήματα του Κλάδου μας δεν περιμένουν, ούτε συγχωρούν παραλείψεις και ολιγωρίες, Κινούμεθα ΠΛΕΟΝ ως Αυτόνομη Παράταξη και δηλώνουμε ότι θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους και με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να μεταφέρουμε τις απόψεις μας και να ενημερωθούμε ΕΠΙΣΗΜΑ, για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για όλα τα παραπάνω σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα.

Γιατί το τρέχον πολιτικό και καθημερινό μεταβαλλόμενο καθεστώς των ΟΤΑ και ΝΠ του Δήμου μας ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ την ΆΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ και όχι αποσπασματικές και κινήσεις ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ. Γιατί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την δημόσια διοίκηση στη βουλή είναι το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών προς τους δήμους για την αποστολή στοιχείων που έχουν να κάνουν με τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύουν καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτά.          

Το νομοσχέδιο με την ελκυστική αλλά παραπλανητική ονομασία «οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις», έρχεται μετά την οικονομική αυτοτέλεια που κατήργησε η μνημονιακή «οικονομική επιτροπεία», να καταργήσει και την διοικητική αυτοτέλεια των δήμων, βάζοντας την ταφόπλακα στο δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (απολύσεις), διαλύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν απομείνει προς τις αδύναμες ομάδες της κοινωνίας, αλλά εξυπηρετώντας φυσικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα οποία είναι ταγμένη η τρικομματική συγκυβέρνηση να υπηρετεί ευλαβικά.

Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Όποιος θέτει σήμερα  εμπόδια στην δημιουργία του, φέρει ιστορικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε και την ακόμα χειρότερη που θα βιώσουμε.

  Πάτρα 3/6/2013

Για την Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση
Εργαζομένων Δήμου Πατρέων

Τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ
1. Δονάτος Φίλος
2. Βιβή Παπατσώρη
3. Κώστας Παπουτσής
4. Γιώργος Κακουλίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ