Βιάζεται για Κοινωνικές Συνεταιριστικές η ΔΗΜΑΡ

kouvelis aristera

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι το «αριστερό» άλλοθι της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ, τάσσεται ευθέως υπέρ του νεοφιλελεύθερου εκτρώματος που ακούει στο επικοινωνιακό όνομα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Την θέση αυτή κάνουν γνωστή οι έξι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα και Γρηγόρης Ψαριανός, με την κατάθεση ερώτησης προς τους «συνεταίρους» τους στην συγκυβέρνηση υπουργούς, Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, σχετικά με την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Επιρρίπτουν μάλιστα την ευθύνη της μη υλοποίησης του νέου προγράμματος «Κατ’ οίκον φροντίδα», στους δήμους. «Αντικειμενικό πρόβλημα στη λειτουργία του νέου προγράμματος αποτελεί το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν φροντίσει ως όφειλαν να μεριμνήσουν ώστε να συσταθούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις…» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους.

Δεν ανήκει άλλωστε στο μακρινό παρελθόν η αντιμετώπιση που έδειξε στους εργαζόμενους των Τρικάλων ο ερωτών βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτση, που για απάντηση στο ερώτημα των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον των κοινωνικών προγραμμάτων αλλά και το δικό τους εργασιακό μέλλον, ο βουλευτής τους μοίρασε τα …«τέτοια του».

«Βασιλικότεροι του βασιλέως», η ΔΗΜΑΡ και οι βουλευτές της, βιάζονται να εμπορευματοποιήσουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να συμβάλλουν στην αύξηση του κέρδους του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου και να πετάξουν στον Καιάδα της ανεργίας 3.500 εργαζόμενους στο Β.Σ.Σ. και άλλους τόσους εργαζόμενους από τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα.

Πολύ γρήγορα ξεθώριασαν οι κόκκινες «αριστερές» γραμμές που έβαζαν επικοινωνιακά, από την στιγμή που έγιναν αναπόσπαστο μέρος της μνημονιακής συγκυβέρνησης και κατ’ επέκταση υπεύθυνοι για την φτώχεια και εξαθλίωση του λαού μας, ξέρουμε ότι δεν θα είναι οι «καλύτεροι» θεματοφύλακες των εργασιακών μας σχέσεων και σαν τέτοιους θα τους αντιμετωπίζουμε.

Εξάλλου μια λαϊκή παροιμία λέει : «αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε»!!!

Ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ για τις Κοιν.Σ.Επ. ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ