Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και καθησυχάζει τους τροικανούς, ο …«δημόσιας απορρύθμισης»

tifli via

Απειλητικός για τους εργαζόμενους και ακλόνητος στις θέσεις και τις εντολές του πρωθυπουργού και της τρόικα εμφανίζεται σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Realnews», ο «αριστερός» συνεταίρος  στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, υπουργός διοικητικής «απορρύθμισης» κ. Μανιτάκης.


«Θα βρεθείτε εκτός δημοσίου», απειλεί ευθέως τους εργαζόμενους για τους οποίους έχουν αποφανθεί θετικά, έστω και προσωρινά, τα ελληνικά δικαστήρια για τη διατήρηση της θέσης εργασίας που κατέχουν αλλά και για την κανονική και την πλήρη μισθοδοσία τους.

Ενώ οι «κόκκινες γραμμές» που έθεταν επικοινωνιακά, ως δήθεν φιλεργατικοί, ο ίδιος και ο αρχηγός της Δημαρίτικης συνιστώσας της δεξιάς, ξεθώριασαν πολύ γρήγορα κάτω από την «πίεση» των υποσχέσεων που έχουν δώσει στους τοκογλύφους δανειστές, στους οποίους φαίνεται να ζητάει απλά μια μικρή πίστωση χρόνου για να τους παραδώσει «τις κεφαλές επί πίνακι»  των εργαζόμενων, που απαιτούν.

Δημοσίευση από : left.gr Μανιτάκης: Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους

Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης μέσω της εφημερίδας «Realnews».

«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά. Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ