Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις απολύσεις στο δημόσιο

syriza ekm sima

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον «Αρμαγεδώνα» απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που φέρνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση προς εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχει δώσει στην τρόικα και προς εξυπηρέτηση των ξένων και εγχώριων συμφερόντων του κεφαλαίου.

«Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ συνεχιζόμενων διαψεύσεων της κυβέρνησης πριν από τη λήψη εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων και πλήρους ακύρωσης των προεκλογικών δεσμεύσεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Πίσω από το περιτύλιγμα της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και της αξιολόγησης βρίσκεται η μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 “απομακρύνσεις” δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και για τις συνολικά 150.000 μέχρι το 2015. Οι χιλιάδες άνεργοι που θα προκύψουν και από αυτό το μνημονιακό μέτρο αποτελούν λεπτομέρεια για μια κυβέρνηση υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών, η οποία τολμά να αποκαλεί «διοικητική μεταρρύθμιση» την πλήρη ισοπέδωσή του κοινωνικού κράτους και τη χειροτέρευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στον αντίποδα του μνημονιακού ακρωτηριασμού του κράτους, ο επανασχεδιασμός και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στη βάση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας και την ανάπτυξη.»

Σχετικές αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της ΑΣΚ – ΟΤΑ 

Οι απολύσεις και η φαρσοκωμωδία της κινητικότητας

Διαθεσιμότητα-κινητικότητα : προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο, αλλά δεν …!

Διαθεσιμότητα: το ΦΕΚ, οι θέσεις και τα κριτήρια για τους 1.891 ιδ.αχ.ΔΕ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ