Μετανάστης νεκρός στις γραμμές του τρένου μετά από καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία

nekros metanastis dimastyn

Σύμφωνα με συγκλίνουσες, επώνυμες αναφορές, χθες, Παρασκευή 1/2/2013, το βράδυ, μικροπωλητής από τη Σενεγάλη σκοτώθηκε καθώς έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο προσπαθώντας να ξεφύγει από δημοτικούς αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε αμέσως πολύς κόσμος, κυρίως μικροπωλητές-συνάδελφοι του νεκρού, περαστικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων. Λίγο αργότερα, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν βίαια με χρήση χημικών τους συγκεντρωμένους προς το Μοναστηράκι, με κάποιες πληροφορίες να μιλούν και για προσαγωγές. Η κυκλοφορία στις γραμμές του ηλεκτρικού είχε εν τω μεταξύ διακοπεί για περισσότερο από 2 ώρες, με την ενημέρωση προς του επιβάτες να αναφέρει πως η κυκλοφορία του τρένου προς το Θησείο είχε διακοπεί επειδή «υπήρξε είσοδος ατόμου στη γραμμή».

Ο Μπαμπακάρ Ντιάε 39 χρονών, καταγόταν από τη Σενεγάλη, και, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Οι δηλώσεις και η περιγραφή του περιστατικού  του Γ. Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό  και τη Φασιστική Απειλή): «Η καταδίωξη ομάδας αστυνομικών του Δήμου Αθήνας στο Θησείο κατάληξε στη δολοφονία του Μπαμπακάρ Ντιάε, 39 ετών από τη Σενεγάλη. Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές…», έρχονται να μας θυμίσουν παλαιότερη καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης στο σωματείο δημοτικών αστυνομικών Αθήνας, Ε.Κ.Ε.Δ.Α.  

Με ανακοίνωση της η Ε.Κ.Ε.Δ.Α στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 είχε καταγγείλει την ύπαρξη φασιστικών στοιχείων της χρυσής αυγής στις τάξεις της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας, συγκεκριμένα απευθυνόμενοι στην ηγεσία του Σωματείου, ρωτούσαν «…. Αλήθεια, γιατί αποκρύβετε από τους συναδέλφους με ποιον συμπράξατε; Γιατί δεν λέτε ανοιχτά ότι οι προτάσεις που υπερψηφίσατε είναι των άτυπων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην υπηρεσία, που εξάλλου κατέβηκαν ως συνυποψήφιοι με το δικό σας ψηφοδέλτιο;»

Το φαινόμενο του φασισμού που ανθίζει, φταίει και   η απάθεια και η ανοχή του εργατικού –λαϊκού κινήματος .

Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο κατά της φασιστικής απειλής και της ξενοφοβίας.

Να διαπαιδαγωγεί  τους εργαζόμενους με τις αξίες του διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των εργαζομένων .

Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν τον φόβο και όχι την ανοχή του εργατικού κινήματος.

Στοιχεία από : left.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ