Απάντηση με ενιαίο αγωνιστικό εργατικό μέτωπο !

antistekomaste1

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ Μ.Μ. ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

Ο αγώνας των απεργών στο μετρό έχει προσλάβει, από τα πράγματα, ευρύτερη συμβολική σημασία.

Ο Α. Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος συνεπικουρούμενοι από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να τσακίσουν αυτόν τον αγώνα και να στείλουν ένα γενικότερο μήνυμα υποταγής και φόβου σε όλο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τον ελληνικό λαό.

Η κυβερνητική επιλογή της επιστράτευσης και της τρομοκρατίας για απολύσεις , δεινά και διώξεις, που αναλύονται «εμβριθώς» από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και δυστυχώς πρώτα απ’όλα από τα κρατικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, σε αυτό αποβλέπει.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ,θεωρεί, ίσως, την απεργία στα μέσα μεταφοράς ιδιαίτερα ευάλωτη και προνομιακό πεδίο για μια επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχικής πυγμής, αφού αυτή η απεργία ταλαιπωρεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους άλλους εργαζόμενους.

Οι απεργοί στο μετρό και γενικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα , δίνουν ένα κρίσιμο και γενικότερα αγώνα.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να καμφθούν!

Για να μην καμφθούν, όμως, δεν πρέπει να μένουν μόνοι τους!

Αυτήν την ώρα, παρά τις δυσκολίες, γύρω από τον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς πρέπει να κτιστεί ένα ευρύτερο αγωνιστικό και γιατί όχι απεργιακό μέτωπο.

Ένα ευρύτερο μέτωπο αλληλεγγύης , αγώνα και απεργιών με αιτήματα το σπάσιμο των μισθολογικών μειώσεων, την ανακοπή των ιδιωτικοποιήσεων, το φρένο στις απολύσεις και τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αυτά τα αιτήματα συνδέουν σήμερα και ενώνουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα από τις ΔΕΚΟ , να επεκταθεί στους πιο άμεσα πληττόμενους κλάδους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (βλ. Ναυπηγεία και Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος) και σταδιακά να γενικευθεί παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια και υπηρεσίες!

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει μπροστά ένα «εύκολο αντίπαλο» , τους εργαζόμενους του μετρό, που μπορεί να βάλει «εύκολα» απέναντί τους όλη την υπόλοιπη ταλαιπωρούμενη κοινωνία, να διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες της.

Συχνά τα φαινόμενα απατούν. Συχνά η εργαζόμενη κοινωνία μπορεί στην πρόκληση να μην αντιδράσει «φυσιολογικά» και με βάση διχαστικά σύνδρομα και εφήμερες δυσκολίες.

Αντίθετα, η εργαζόμενη κοινωνία μπορεί να πεισμώσει και αντί των διαιρέσεων, να αναδείξει σε πρώτο πλάνο τα κοινά ταξικά της συμφέροντα και την κοινή επιδίωξη να υποστεί ρωγμή το μνημονιακό τείχος.

Ο αγώνας στο μετρό και τα μέσα μεταφοράς να μην τελειώσει κάτω από τις βολές του στρατιωτικού νόμου και του στρατιωτικού αυταρχισμού!

Αντίθετα, με τη συμμετοχή μας , μπορεί να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την πυρκαγιά της αλληλεγγύης και της ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης όλου του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Έτσι δεν θα νικήσουν μόνο οι απεργοί στα μέσα . Θα νικήσουμε όλοι. Γιατί η κυβέρνηση θα εξαναγκασθεί σε ήττα και η πρώτη υποχώρηση απέναντι σε μνημονιακές πολιτικές θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής , της ανάσας και της ελπίδας.

Αυτή είναι η ώρα που, επιτέλους συμπαραταγμένες όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καλούνται να τεθούν στην πρώτη γραμμή για να ενώσουν , να συντονίσουν , να κινητοποιήσουν και να  σπάσουν το μακάβριο ταξικό σενάριο της σφαγής των αμνών, το οποίο παίζεται τα τελευταία χρόνια με στόχο ένα περήφανο λαό και μια περήφανη χώρα.

πηγή : iskra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ