Θ. Μπιζάς: Η παράσταση συνεχίζεται … χωρίς θεατές

the show must go on.. 

Η παράσταση συνεχίζεται… χωρίς θεατές
(μια αναγκαία απάντηση στις επιθέσεις της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.)

Η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Τρίτη 23-1-2012 αντέγραψε  και σε πολλές περιπτώσεις  ξεπέρασε  τις αθλιότητες του κυβερνητικού εκπροσώπου  κυρίου   Σ. Κεδίκογλου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ,  για τις συνιστώσες,  τις επισκέψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό και ότι άλλο γραφικό και μη γραφικό , διαθέτει  το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης.


Στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ έφτασαν στο έσχατο σημείο να λοιδορήσουν  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σταθερά συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας μας  , πως έρχονται τάχα να φωτογραφηθούν  και να κάνουν δηλώσεις στις κινητοποιήσεις μας.

Ταυτόχρονα η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ επιχείρησε πόλεμο λάσπης και διαστρέβλωσης των θέσεων της ΑΣΚ-ΟΤΑ ,  ακόμα και για ζητήματα όπως το ανθυγιεινό  επίδομα ή το ζήτημα των επίορκων και της καλπονοθείας στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης ,  ζητήματα για τα οποία η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά.

Βέβαια στις επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΣΚ-ΟΤΑ ,  η ΠΑΣΚΕ είχε σύμμαχο και την γνωστή πλέον συνιστώσα της  που είναι η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με τον επικεφαλής της , Βασίλη Πολυμερόπουλο .

Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ δεν βρήκε  να πει ούτε μια κουβέντα για την πολιτική της κυβέρνησης  που κατακρεουργεί  την κοινωνία , αλλά αρκέστηκε σε ανοίκειες   επιθέσεις ενάντια στην ΑΣΚ-ΟΤΑ και την αριστερά.

Πρέπει να καταλάβει η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και ο πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος ,  πως η στάση της ΑΣΚ-ΟΤΑ  απέναντι στο εργατικό κίνημα και την ομοσπονδία δεν καθορίζεται  από  αυτούς τους  γραφικούς  που   ΣΥΡΙΖΟΛΟΓΟΥΝ .

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ  πάντα θα  καθορίζει την στάση της  από τις ανάγκες του κινήματος και τα προβλήματα των εργαζομένων. Θα απαντά στις επιθέσεις όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει κάθε φορά.

Ο λόγος της παράταξης είναι και θα εξακολουθεί πάντα να είναι  συνδικαλιστικός και πολιτικός . Η αντιπαράθεση επιπέδου εξέδρας και μεσημεριανών εκπομπών της τηλεόρασης δεν μας αφορά.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά  τα μηνύματα που κρύβουν οι επιθέσεις των στελεχών της ΠΑΣΚΕ ενάντια στην παράταξη μας Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος ζητά από τις παρατάξεις να βάλουν πλάτη με την συμμετοχή τους στο προεδρείο και ζητά αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος  , ορισμένα από τα βασικά  στελέχη της ΠΑΣΚΕ αναλαμβάνουν την  δουλειά της συκοφαντίας και των επιθέσεων ενάντια στην ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Πρόκειται για σκηνοθετημένη παράσταση.

Όμως όσο καλά σκηνοθετημένη  και αν είναι,  θα «πέσει».  Δεν  τους παρακολουθεί πλέον κανείς και παίζουν μόνοι τους σε «άδειο»  θέατρο.

Αθήνα 24/1/2012
Μπιζάς Θωμάς μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ