Το «έλατο» των απολύσεων

elato apolyseon larisa

«Πρωτότυπος αλλά πολύ επίκαιρος (και επίπονος!) ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τους εργαζόμενους του δήμου Λαρισαίων.»

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των απολύσεων στόλισαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λαρισαίων, οι οποίοι εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που θέλει απολύσεις, εξαθλίωση, φτώχια, εξοντωτικούς φόρους και ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.


Το έλατο των απολύσεων αντί για στολίδια έχει τα ονόματα των 40 προς απόλυση συναδέλφων ΙΔΑΧ με το μήνυμα ότι «Κυβέρνηση-ΔΝΤ-Τρόικα, απολύει για να σωθεί η χώρα!».

Τα Χριστούγεννα αυτά αλλά ούτε και τα επόμενα, και τα επόμενα… δεν θα είναι καλά, ούτε για τους προς διαθεσιμότητα συναδέλφους, ούτε για αυτούς που παραμένουν. Διότι οι απολύσεις των 2000 συναδέλφων μέσα στο 2012, δεν είναι παρά η αρχή μαζικών απολύσεων μέσα στο 2013 (25.000 «αποχωρήσεις» θα πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά), με ταυτόχρονη και μη αναστρέψιμη διάλυση των δομών του δημοσίου τομέα.

Καλά(;) Χριστούγεννα, λοιπόν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ