Κλιμάκωση με 24ωρες επαναλαμβανόμενες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Δημ. Παύλου Μελά

gen syn paulou mela

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα αποφάσισαν σε μια μαζική Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Παύλου Μελά.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτό που επικράτησε ήταν η άποψη ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, όχι μόνο για την αποτροπή απολύσεων τώρα και στο επόμενο διάστημα, αλλά και για γενικότερη αντίσταση στην πολιτική που καταρρακώνει τη ζωή κάθε εργαζόμενου.

Το πλαίσιο της απόφασης περιλαμβάνει «αποχή το Σαββατοκύριακο Γενική Κατάληψη τη Δευτέρα και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες – καταλήψεις από Τρίτη που θα επικυρωθούν και με νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11.12.2012 μετά και τη συνεδρίαση των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων τη Δευτέρα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Το Δ.Σ. του συλλόγου την προηγούμενη μέρα έστειλε στην ομοσπονδία επιστολή με τις προτάσεις του η οποία αναφέρει :

«Σε σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας έγινε μια εκτίμηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, μετά και την μετάβασή μας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα στις 3 του Δεκέμβρη.

Η βασική διαπίστωση ήταν η μικρή συμμετοχή των εργαζομένων από το λεκανοπέδιο που θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά για τη συνέχεια του αγώνα.

Από συζητήσεις που είχαμε με συναδέλφους και από άλλες περιοχές της Ελλάδας πλην Αθήνας Θεσσαλονίκης και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., νομίζουμε ότι καταγράφονται ως βασικές απαιτήσεις τα ακόλουθα:

· Κλιμάκωση του αγώνα με δυναμικότερες και πιο συγκεκριμένες δράσεις (συνεχόμενες απεργίες με παράλληλες καταλήψεις, καθιστικές διαμαρτυρίες, μια μεγάλη πορεία με κάθοδό της  στην Αθήνα  κ.α.).

· Δελτίο τύπου προς τους συλλόγους μέλη της  ΠΟΕ-ΟΤΑ με συγκεκριμένη αναφορά των Δήμων που συμμετέχουν πανελλαδικώς στις κινητοποιήσεις, καθώς και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, για να αποτυπωθεί με σαφήνεια η δυναμική του αγώνα.

Αυτό μπορεί κατά την εκτίμησή μας να δώσει την απαραίτητη ψυχολογία στους συλλόγους που ενώ παλεύουν αισθάνονται μόνοι και ίσως κουρασμένοι.

· Ορισμός κλιμακίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ για ενεργή δραστηριοποίηση, με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και το συντονισμό κοινών δράσεων – αγώνων από κοντά.

Η αποστολή ενημέρωσης μόνο με ανακοινώσεις δεν μπορεί δυστυχώς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

· Τέλος θα θέλαμε να έχουμε μια εκτενέστερη ενημέρωση για το ποια και τι μεγέθους θα είναι η αντίδραση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα νέα δεδομένα, δηλαδή την  τρομοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τον υπουργό Κο Μανιτάκη και μια σαφή θέση για το τι θα γίνει αν υπάρξει έστω και μια απόλυση συναδέλφου.

Πιστεύουμε ότι είναι η κρισιμότερη καμπή του αγώνα μας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να τον κορυφώσει και να τον οδηγήσει στα άκρα.»

Την επιστολή υπαγράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Μπαλάφας και ο Γραμματέας Τριαντάφυλλος Κουρούκλας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ