Εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια: Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης και ανατροπής των πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας

stop

Ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

Στις 11 Δεκέμβρη ψηφίζουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στον ένα χρόνο που πέρασε από τις προηγούμενες εκλογές συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση η επίθεση στο λαό από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την τρόικα.

Οι συγκυβερνώντες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου, επιχειρούν να κατεδαφίσουν τα πάντα.

Με το Μνημόνιο 3 και τον προϋπολογισμό που ψήφισαν εξαθλιώνουν το λαό. Ξεπουλάνε οτιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και αυξάνουν ακόμη περισσότερο το χρέος της χώρας που θα φέρει νέα μέτρα και νέα δεινά για το λαό.

Απαξιώνουν πλήρως την αυτοδιοίκηση και την μετατρέπουν σε μηχανισμό εφαρμογής των μνημονίων.

Με τις απολύσεις, που έρχονται να προστεθούν στην εφεδρεία και την αναγκαστική συνταξιοδότηση χιλιάδων εργαζομένων και με τις νέες περικοπές στην χρηματοδότηση , οι υπηρεσίες των δήμων καταρρέουν με άμεσο αντίκτυπο στην ίδια τη ζωή των δημοτών.

Τελικός τους σκοπός είναι η παράδοση του φιλέτου των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.

Για την εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής θέτουν τους ΟΤΑ υπό επιτροπεία και καταργούν ολόκληρες υπηρεσίες με τα νέα οργανογράμματα που ετοιμάζουν. Έρχονται δηλαδή, νέες απολύσεις και νέα φορολογικά βάρη για τους δημότες.

Για να καθυποτάξουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων εκτός από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τα δικαστήρια, χρησιμοποιούν το αυταρχικό πειθαρχικό δίκαιο ως φόβητρο. Μας θέλουν φθηνούς, απολυμένους και με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν πείθονται. Με τεράστιες σε όγκο και παλμό κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της καταστροφικής για το λαό και τη χώρα πολιτικής.

Το ίδιο μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι και μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που μέσα από αυτά θα περάσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις, οι πειθαρχικές διώξεις-απολύσεις, οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση υπηρεσιών.

Τούτη τη φορά επείγει να στείλουμε στα Υπηρεσιακά συμβούλια εκπροσώπους αποφασισμένους να εμποδίσουν την εφαρμογή της καταστροφικής για τις ζωές μας πολιτικής. Ούτε συμβιβασμένους, ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς. Ιδιαίτερα τώρα που θα ενταθούν οι παρεμβάσεις λόγω των διαθεσιμοτήτων.

Να εκλέξουμε συναδέλφους αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν απειλές και εκβιασμούς. Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό. Που βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων. Που θα είναι σε πλήρη σύνδεση με τα Σωματεία και θα δίνουν λόγο στους εργαζόμενους που τους εκλέξανε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιζόμαστε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

1.Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
Αλλαγή στη σύνθεσή τους με εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.

2.Πλήρη σύνδεση των εκλεγμένων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με δυνατότητα ανάκλησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

3.Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων.

4.Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο.

5.Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα.

6.Κατάργηση των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.

7.Κατάργηση του νέου Πειθαρχικού Δίκαιου που στοχεύει στον εκφοβισμό και την μετατροπή των εργαζομένων σε πειθήνια όργανα. Πειθαρχικά Συμβούλια με τη συμμετοχή αιρετών.

Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.

Με τη συμμετοχή μας στους αγώνες και τη ψήφο μας καταδικάζουμε τα μνημόνια, τις τρόικες, τις απολύσεις, τη διάλυση των ΟΤΑ και τη παράδοση τους σε μεγαλοκαρχαρίες «επενδυτές».

Απαιτούμε δημόσια και κοινωνική αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση για τους δημότες με εργολάβους επιχειρηματίες κερδοσκόπους δεν υπάρχει.

Αντιστεκόμαστε στην εφαρμογή των μέτρων. Απαιτούμε άλλη πολιτική και άλλου τύπου ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., αντιπροσωπεύει το αυτόνομο ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχει αποδείξει με την αγωνιστική της παρουσία και δράση σε όλους τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες ότι είναι η καλύτερη εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της.

Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους δεν πρέπει να προσθέσουν στους τρεις διορισμένους άλλους δύο «υποχρεωμένους» στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ