Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ask poreia apoliseis

Σήμερα 27/11/2012 κλιμάκιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές Στρατούλη Δημήτρη, Αποστόλη Αλεξόπουλο, Μαρία Μπόλαρη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευγενία Ουζουνίδου και Αμανατίδη Γιάννη συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΠΟΤΕ-ΟΤΑ για το ζήτημα της προώθησης από την κυβέρνηση των δήθεν διαθεσιμοτήτων, στην πραγματικότητα απολύσεων, στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκδήλωσαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων των ΟΤΑ και του Δημοσίου. Κατήγγειλαν τις διαθεσιμότητές τους ως πραγματικές και  απάνθρωπες απολύσεις, που ανοίγουν το δρόμο για ακόμα περισσότερες απολύσεις κι άλλων συναδέλφων τους και για ξεπούλημα δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επίσης παρέδωσαν στο προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το σχέδιο της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για της κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και των διαθεσιμοτήτων, που αποτελούν τους προθάλαμους απολύσεων των εργαζομένων  στο δημόσιο και στους ΟΤΑ. Αυτή η πρόταση νόμου θα αποτελεί και πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όταν αναδειχθεί κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα καταργήσει με τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους.

Ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους τρεις συλληφθέντες στο συλλαλητήριο της 16ης Νοεμβρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, που δικάζονται αύριο, και στους τρεις υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης, που συνελήφθηκαν σήμερα, οι οποίοι θα δικαστούν στις 17/1/2013.

Πηγή : left.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ