Παρέμβαση του ενιαίου συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Βοιωτίας στο δημοτικό συμβούλιο Θήβας

dimos thivas 1

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας, μετά από πρόσκληση τον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, να παρευρεθεί και να καταθέσει τις προτάσεις του για το έκτο θέμα της αποψινής συνεδρίασης, με θέμα συζήτηση και λήψη απόφασης για  την θέση και στάση του Δήμου Θηβαίων, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με τις ενέργειες και κινητοποιήσεις των Δήμων, εν όψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία αυτοί έχουν περιέλθει, αποφάσισε τα εξής:

Καταρχήν πριν προχωρήσουμε σε τοποθέτηση και προτάσεις πρέπει να απαντήσουμε σε όσους μας κατηγορούν ότι εκτός από απεργίες και κινητοποιήσεις, σχετικές με τα εργασιακά μας δικαιώματα, δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο.   

1. Ο Ενιαίος Σύλλογος έχει καταθέσει προτάσεις που αφορούν  στη διαχείριση των Απορριμμάτων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Δημοτικών υπαλλήλων Θήβας και Λιβαδειάς και την ΠΟΕ ΟΤΑ. Να σας θυμίσω την τελευταία ημερίδα, τον προηγούμενο Νοέμβριο, όπου ήσασταν επίσημα καλεσμένοι. Σκοπός της συζήτησης – ενημέρωσης, ήταν να διασφαλιστεί  ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας, πάση θυσία, προς το συμφέρον των πολιτών και να αποκλειστούν τυχοδιωκτικές και κερδοσκοπικές επιχειρηματικές βλέψεις, που θα οδηγήσουν σε διόγκωση των δημοτικών τελών και θα θέσουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

2.  Ο Σύλλογος ενεργοποιώντας τα μέλη του συμμετείχε ενεργά, με όλους τους φορείς στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν, από τη Δημοτική Αρχή, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Θήβας και της Δ.Ο.Υ.

3.  Συμμετείχαμε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Λαμία και στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε, με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις. Όπως συμμετείχαμε και στην συγκέντρωση – πορεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

4. Προτάσεις από τους εργαζόμενους και τις αρμόδιες υπηρεσίες, επίσης έχουν κατατεθεί κατά καιρούς και το Σωματείο τις υποστηρίζει εφ ΄ όσον η υλοποίησή τους έχει να κάνει με την καλύτερη και αποτελεσματικότερη  λειτουργία  του Δήμου.

Θα μπορούσαμε να φέρουμε παραδείγματα όπως:

– την αξιοποίηση των ακινήτων και των κτιρίων του Δήμου για την αποφυγή περιττών εξόδων σε ενοίκια,

– την αξιοποίηση του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού με αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε να μη δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα συνεργασίας και περαιτέρω απογοήτευση.

– την ορθολογική οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με προγραμματισμό δρομολογίων, ώστε να εξασφαλιστεί η μείωση κόστους ενέργειας

– ρύπων – κυκλοφοριακής όχλησης και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών

Τέτοιες προτάσεις που βοηθούν στο νοικοκύρεμα του Δήμου και συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του σε όφελος των Δημοτών, το Σωματείο είναι πρόθυμο να τις υποστηρίξει, αν εσείς αναλάβετε την πολιτική βούληση να τις υλοποιήσετε.

Σαν Σωματείο όμως και σαν εργαζόμενοι, ζώντας στην κοινωνία και έχοντας πολιτική άποψη, όπως οφείλουμε για τα πράγματα, βλέπουμε ότι αυτές οι προτάσεις και αν υλοποιηθούν, δεν αρκούν να μας προστατεύσουν από το «τσουνάμι» που έρχεται, το οποίο δεν απειλεί μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά όλο το Δημόσιο Τομέα.

Την ίδια απειλή δέχονται  τα Νοσοκομεία, η Παιδεία και γενικά   ότι αφορά στο Κοινωνικό Κράτος.

Η πολιτική της Συγκυβέρνησης  όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μεγάλου Κεφαλαίου και των Τραπεζών, οδηγεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση  και την εξόντωση. Οι τόσες αυτοκτονίες λόγω απόγνωσης, το μαρτυρούν.

Φτάσαμε πια στο κατώφλι ενός νέου μεσαίωνα, που για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να υψώσουμε «ισχυρά τείχη» και να  οργανώσουμε την αντεπίθεση, ενάντια σ΄ αυτές τις πολιτικές. Για αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλλιώς θα ήμαστε άξιοι της μοίρας  μας και θα κουβαλάμε το κρίμα στο λαιμό μας για το μέλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας αν θέλουμε να  προχωρήσουμε. Για αυτό ζητάμε, σαν σωματείο, που πρώτο σκοπό έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να πάρετε θέση για τις επιθέσεις που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι, όπως απολύσεις μέσω «αξιολόγησης»,  παραχώρηση υπηρεσιών  σε ιδιώτες. Να πάρετε θέση για  την πολιτική  που αλλάζει τον σκοπό και τον χαρακτήρα των  ΟΤΑ, θέλοντας να τους μετατρέψει σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μετατρέποντας τους Δημάρχους σε απλούς διαχειριστές του συστήματος.  

Αφού ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τις θέσεις μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις με ουσία, που θα έχουν  τους εργαζομένους και την κοινωνία στη πρώτη γραμμή, όχι κλεισμένους στα σπίτια τους και τα γραφεία, όπως οι οδηγίες που εξέδωσε η ΚΕΔΕ στην προηγούμενη κινητοποίηση.

– Σε τοπικό επίπεδο  να προχωρήσουμε άμεσα στην ενημέρωση των  πολιτών για τις συνέπειες που θα υποστούν στην καθημερινότητα τους, την υγεία τους και τον ήδη αρνητικό  οικογενειακό προϋπολογισμό, από το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου. – Σε επίπεδο Νομού, σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, άλλους φορείς,  συλλόγους- σωματεία, σχολεία, φοιτητές, νεολαίους, συνταξιούχους και ανέργους,  να αναδείξουμε το θέμα, με δυναμικές συγκεντρώσεις και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε επιτέλους  μια άλλη  πολιτική προς όφελος των πολιτών, που το Κράτος και οι Υπηρεσίες θα προστατεύουν την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κατάληψη βρίσκονται οι Δήμοι Θηβαίων, Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού, Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και αγωνίζονται για την μη εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που εξοντώνει την κοινωνία στο σύνολο της και προβλέπει εκτός των άλλων την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων αντιμετωπίζοντας τους ως νούμερα και όχι ως πολίτες και οικογενειάρχες.

Καλούν  τους δημότες, πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα, ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για την μη εφαρμογή του.

Τα μέτρα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος, δεν θα επιφέρουν κανένα χειροπιαστό δημοσιονομικό όφελος.  

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ για την εξόντωση όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας στις ορέξεις της «κάθε τρόικας».

ΤΑ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Νομού Βοιωτίας μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου που προβλέπει εκτός των άλλων την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων αντιμετωπίζοντας τους ως νούμερα και όχι ως πολίτες και οικογενειάρχες, καλεί ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ του Νομού Βοιωτίας να πάρουν θέση για το θέμα αυτό και να συμπαρασταθούν στο αγώνα μας για την μη εφαρμογή του μέτρου.
Το μετρό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο χρέος, δεν θα επιφέρει κανένα χειροπιαστό δημοσιονομικό όφελος. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ για την υποδούλωση των υπάλληλων της δημόσιας διοίκησης στις ορέξεις της «κάθε τρόικας».

1. ΚΑΛΟΥΜΕ τα Δημοτικά Συμβούλια να ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ να μη σταλεί ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που αφορά την απόλυση συναδέλφων.

2. ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ και λέμε ΟΧΙ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Παπαδημητρίου Ευφροσύνη    Τζουβελέκης Δημήτριος

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Νομού Βοιωτίας μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου που προβλέπει εκτός των άλλων την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων αντιμετωπίζοντας τους ως νούμερα και όχι ως πολίτες και οικογενειάρχες, καλεί ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ του Νομού Βοιωτίας να πάρουν θέση για το θέμα αυτό και να συμπαρασταθούν στο αγώνα μας για την μη εφαρμογή του μέτρου.

Το μετρό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο χρέος, δεν θα επιφέρει κανένα χειροπιαστό δημοσιονομικό όφελος. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ για την υποδούλωση των υπάλληλων της δημόσιας διοίκησης στις ορέξεις της «κάθε τρόικας».

 

1.    ΚΑΛΟΥΜΕ τα Δημοτικά Συμβούλια να ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ να μη σταλεί ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που αφορά την απόλυση συναδέλφων.

 

2.    ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ και λέμε ΟΧΙ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

              Η Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

                 Παπαδημητρίου Ευφροσύνη                Τζουβελέκης Δημήτριος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ