Ο.Τ.Α. ν.Πρέβεζας: Όχι στις απολύσεις από τους εργαζόμενους, ΌΧΙ και από τον Δήμαρχο Πρεβέζης

preveza 1

Μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι δήμαρχοι της χώρας  είναι αντίθετοι στην αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων που αφορούν τη σύνθεση  προσωπικού στους δήμους της χώρας.

Όχι και  από το Δήμαρχο Πρέβεζας στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στους δήμους εντείνουν τις κινητοποιήσεις του. Σε κατάληψη βρίσκεται από χθες και  το Δημαρχείο  Πρέβεζας από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας το οποίο  με αυτό τον τρόπο εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην προσπάθεια  υπαγωγής εργαζομένων στο Δήμο σε εργασιακή διαθεσιμότητα, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και από σήμερα θα κλιμακωθούν καθώς η κατάληψη  θα επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εκφράζει τη  διαφωνία του για την απόφαση υπαγωγής εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, σημειώνοντας  ότι έστω και την τελευταία στιγμή η  Κυβέρνηση θα πρέπει επανεξετάσει το θέμα. «Θα πρέπει η Κυβέρνηση έστω και τώρα να επανεξετάσει τόσο το θέμα  των εργαζομένων, γιατί πιστεύουμε ότι δεν υφίσταται λόγος διαθεσιμότητας ή απόλυσης- όσο και το θέμα των συνεχών περικοπών των πόρων καθώς μαζί   και  με τις νέες επιπλέον αρμοδιότητες προς τους δήμους, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους δήμους σε αναγκαστική και ολική κατάρρευση με τα γνωστά σε όλους μας αρνητικά αποτελέσματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο»  τονίζει  ο Δήμαρχος Πρέβεζας, συγκαλώντας για αύριο Τετάρτη  στη 1 το μεσημέρι κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Επίσης ο κ.Μπαΐλης  εκφράζει την διαφωνία του και με το παρατηρητήριο  των Οικονομικών αποτελεσμάτων των ΟΤΑ,  θεωρώντας ότι αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος για  τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ