Απεργιακο Δελτίο – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

poria poe ota

Σε μεγάλη εγρήγορση και κινητικότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων καλούν εργαζόμενους και δημότες να δώσουν όλοι το παρόν στον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ακολουθούν ανακοινώσεις και δελτία τύπου Συλλόγων – Σωματείων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    
ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν Λέσβου, με απόφαση του Δ.Σ., καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει τις επόμενες μέρες η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ ΟΤΑ, με κατάληψη – κινητοποίηση,  συγκέντρωση – συνέλευση όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8.00 στο Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13 -17), όπου καλούνται να παραβρεθούν και όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου με την καθολική συμμετοχή όλων στην γενική  απεργία
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι κυβερνήσεις αποδέχονταν και εφαρμόζουν τόσα χρόνια δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία Η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ληξιαρχεία, δημοτολόγια, η ύδρευση – αποχέτευση, τις εφεδρείες – απολύσεις, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και την μη καταβολή της μισθοδοσίας,  τους απλήρωτους εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και τους απλήρωτους και στον “αέρα” επι σειρά ετών εργαζόμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ κ.τ.λ.
Με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα που διακρίνει τον κλάδο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, γιατί αυτά τα μέτρα δεν πρέπει και δεν μπορούν να περάσουν. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λέσβου σηκώνουμε το ανάστημά μας υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, το αύριο των παιδιών μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                      
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οι Σύλλογοι  από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 ενημερώνουν, συντονίζουν, οργανώνουν την παρέμβαση συνολικά του κλάδου απέναντι  στην εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων εξαθλίωσης που πλήττει όλη την κοινωνία αλλά επικεντρώνεται κυρίως για μια ακόμη φορά στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο, στο συνταξιούχο, στο μικρομεσαίο επαγγελματία, στερώντας του πλέον κάθε ελπίδα για το αύριο.
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας πραγματοποίησε το προηγούμενο μήνα Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, όπου ενημέρωσε τους συναδέλφους για τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση και η τρόικα.
Συνάδελφοι, οι δύο τελευταίες Γενικές Απεργίες, απέδειξαν την αγωνιστική διάθεση όλων και την ικανότητά μας να συμμετέχουμε μαζικά , ειρηνικά και δημοκρατικά.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το ΔΣ του Συλλόγου μας σας καλεί  να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας με στόχο να μετατρέψουμε τους Δήμους σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων που μαστίζονται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα.
Σε κάθε δήμο με πρωτοβουλία των συναδέλφων του δήμου και των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο  τον αγώνα μας.
Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3 και 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, απέχουμε από κάθε εργασία, βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση.
Την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου 2012 συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., ενώ διατρανώνουμε με την παρουσία μας στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την αντίθεσή μας στην ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, συνεχίζουμε δυναμικά και αγωνιστικά και με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα που διακρίνει τον κλάδο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, γιατί αυτά τα μέτρα δεν πρέπει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας σηκώνουμε το ανάστημά μας υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, το αύριο των παιδιών μας.    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ                                      

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα μετά από πολύμηνη φαρσοκωμωδία συμφώνησαν στα απάνθρωπα μέτρα που οδηγούν την Ελληνική κοινωνία στην πλήρη  καταστροφή , τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση .
Στόχος τους είναι η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες, η δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο με στόχο την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Οι συνέπειες αφορούν όλη τη κοινωνία, η οποία θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον για στοιχειώσεις παροχές (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια) κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και για τις οποίες φορολογείται.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου απεφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και Τετάρτη  6-7 Νοέμβρη και καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 5 Νοέμβρη ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο , για να οργανώσουμε την παρέμβασή του κλάδου μας απέναντι στην εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων εξαθλίωσης .   
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά προκειμένου να  οργανώσουμε τον αγώνα μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων εξαθλίωσης που δημιουργούν την νέα εποχή της πείνας και  των μνημονίων της βάρβαρης λιτότητας που οδήγησαν τη χώρα σε υποδούλωση .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ