Ιδού το νέο δίλημμα των συνεταίρων !

tsekouria 3

Σε ένα ή δύο άρθρα το «μαύρο» πακέτο των 14δισ. ?

Κωμικό αλλά και βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες του λαού παίζουν οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης.

Παραταύτα,οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες, οι νέοι και νέες που επί χρόνια, πλέον, βιώνουν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, δεν ενδιαφέρονται για τα παιχνίδια και τις επικοινωνιακές εντυπώσεις, που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι συγκυβερνώντες, αλλά για τις ανατροπές που έχουν επιφέρει στην ζωή τους οι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους.

Η τρικομματική συμμαχία, υπό τον φόβο, των πολύμορφων λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στο εξοντωτικό πακέτο μέτρων καθώς και των κλυδωνισμών στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών της ομάδων, διαπραγματεύεται το «επικοινωνιακό λανσάρισμα» και μόνο, ενός βάρβαρου πακέτου μέτρων που φορτώνει εργαζόμενους, άνεργους ,συνταξιούχους και μικρομεσαίους εμπροβιοτέχνες και αγρότες με βάρη που ξεπερνούν τα 14 δις ευρώ!

Η ΔΗΜΑΡ αφού υποβοήθησε την όλη μνημονιακή προσπάθεια της συγκυβέρνησης, τώρα προσπαθεί να κρατήσει τα όποια προσχήματα και «κάνει νερά», αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει ανέφικτο, καθώς είναι έκθετη στο λαό. Είτε τα νέα σφαγιαστικά μέτρα κατατεθούν σε ένα είτε σε δύο άρθρα (με τα εργασιακά να κατατίθενται ξεχωριστά ώστε να διασωθεί πολιτικά) η ΔΗΜΑΡ  θα είναι υπόλογη για την πολιτική στήριξη, την οποία παρείχε στην συγκυβέρνηση της φτωχοποίησης του λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Ο Φ.Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ παίζουν ένα κακής ποιότητας πολιτικό θέατρο για τα εργασιακά. Άλλωστε έχουν ήδη συμφωνήσει ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας και όχι με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ εργατικών και εργοδοτικών φορέων. Επιπλέον δεν πρόβαλαν, ούτε και προβάλουν «αντιστάσεις» στην πρόταση να μειωθούν κατά 5% οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, γεγονός πρόκειται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον,την ίδια στιγμή, που δήθεν κόπτεται για τα εργασιακά, υπερψηφίζει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία οδηγούν σε εξοντωτικές οριζόντιες περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, περαιτέρω ύφεση, ανεργία και κατάργηση της όποιας κοινωνικής παροχής έχει μείνει όρθια.

Πηγή : iskra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ