Ο Φούχτελ και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης

fouxtelos

Η οικονομική ασφυξία από τις απανωτές μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης οι περιορισμοί μέχρι καταργήσεως των προσλήψεων προσωπικού και η προώθηση των ελαστικών φτηνών σχέσεων εργασίας κάθε άλλο παρά συγκυριακές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης μπορεί να χαρακτηριστούν.

Κι αυτό γιατί καθημερινά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το καλοστημένο σχέδιο της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης για ξεπούλημα των υπηρεσιών των δήμων σε μεγαλοεργολάβους ιδιώτες. Και γίνεται ξεκάθαρο τόσο από τις αναφορές της καγκελαρίας της Γερμανίας στην πρόσφατη επίσκεψή της για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από τις συνεντεύξεις του «επιτετραμμένου» στην Ελλάδα υφυπουργού εργασίας της Γερμανίας  για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, Φούχτελου, που μετά την επίσκεψη Μέρκελ στη Αθήνα «ξεθάρρεψαν».

Μνημονιακοί αιρετοί ή οι επικοινωνιακά μη μνημονιακοί αιρετοί βρίσκονται συνομιλητές και συνεργάτες των μνημονιακών δυνάμεων «κατοχής», έτοιμοι να εκχωρήσουν βασικές αρμοδιότητες των δήμων στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους και να ξεπουλήσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει το ακριβό τίμημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ανατροπή των πολιτικών που βάζουν μπροστά και πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, τα εργολαβικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στα δεκανίκια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε σχετική της ανακοίνωση της για τις συνομιλίες και τη στενή συνεργασία Φούχτελ – αιρετών αναφέρει

Οι προβλέψεις αλλά και οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνονται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.

Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο «ποταμός» συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους «Γερμανούς κατακτητές» βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.

Ουσιαστικά τους «έδωσε» ή κοινώς τους μαρτύρησε, αν και ήταν γνωστό, στους περισσότερους από εμάς ποιοι συνομιλούσαν μαζί του.

Ποιοι είναι οι αιρετοί; Χρειάζεται να τους ξέρουμε ώστε με τον καλύτερο τρόπο να προετοιμάσουμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας.

foyxtelos tatoulisΕίναι οι Δήμαρχοι Πάτρας κ. Δημαράς Ιωάννης, Βέροιας κα Χαρά Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και πολλοί άλλοι τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν καιρώ.

Εκτός από τις παρεμβάσεις μας αυτές, προετοιμαζόμαστε για τη μαζική και δυναμική παρουσία μας στην Ελληνογερμανική συνέλευση των Δημάρχων που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους τους. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Μόλις πληροφορηθούμε την ακριβή ημερομηνία και το χώρο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Μέχρι τότε αποκαλύπτουμε τους Έλληνες «συνεργάτες» Δημάρχους που υπακούουν στα κελεύσματα της συγκυβέρνησης και της τρόικα στις τοπικές κοινωνίες και προετοιμάζουμε την αντίδρασή μας για να τους χαλάσουμε «τις προσοδοφόρες επενδύσεις τους».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ