Πανθεσσαλική σύσκεψη σωματείων για τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

apergia1

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΤΑ
ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΔΕΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 11-10-2012 στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας και ώρα 11:00 π.μ., με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Ο.Τ.Α. της Θεσσαλίας καθώς επίσης και των μελών των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Τα μέλη των Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

2. Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

3. Πιο συγκεκριμένα την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία να κηρύξει 24ωρη απεργία και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην κατάληψη των Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων. Διοργανώνομε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας.

4. Να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για πιο λόγο αγωνιζόμαστε γιατί πιστεύουμε πως ο αγώνας ο δικός μας είναι αγώνας ολόκληρης  της κοινωνίας.

5. Καλούμε όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν τον νόμο που φέρνει η τρικομματική συγκυβέρνηση που περιλαμβάνει τα νέα «βάρβαρα» μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.  

6. Επίσης καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη βουλή και αναφέρεται στην κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων.

7. Να μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης που έχει σαν στόχο την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Δεν συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.)

8. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης με στόχο την απόλυση των εργαζομένων δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

9. Καλούμε όλους τους Δημάρχους που συζητούν με τους απεσταλμένους της κας Μέρκελ, στο όνομα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας ,να μην ξεπουλήσουν  βασικές υπηρεσίες των δήμων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να αντισταθούν και να αντιδράσουν με κάθε τρόπο σε αυτή την αδιέξοδη και καταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική που στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα.

Επιτέλους. Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών.

Για την Πανθεσσαλική Σύσκεψη

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  
1.    Καρδίτσας: Ταξιάρχης Απόστολος
2.    Λάρισας:     Παπαδούλης ΓΙώργος
3.    Τρικάλων :  Μπαλαμώτης Βασίλειος
4.    Μαγνησίας: Μαγιάκος Γεώργιος     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ