ΑΣΚ-ΟΤΑ και Συνεργαζόμενοι Δήμου Περιστερίου

ask peristeri

Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μετά την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση, που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις του μνημονίου και η τρόικα ενάντια στον ελληνικό λαό με βασικό στόχο την πλήρη κατεδάφιση και απορύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε απελπισία και ανασφάλεια για το άμεσο και το μακρινό μέλλον.

Σε αυτό το διάστημα το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν μπόρεσε να ορθώσει ισχυρά αναχώματα για να αποτρέψει αυτή την επίθεση και να διαφυλάξει τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Έδειξε και αυτό τα όρια του. Οι κυρίαρχες συμβιβαστικές αντιλήψεις του, η ενσωμάτωση του στα όρια των ανοχών του συστήματος, η αποξένωση του απ’ τις πραγματικές ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων, αποτέλεσαν τις βασικές αίτιες της ήττας στην αναμέτρηση του με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα. Μετράμε τις απώλειες; Κλαίμε τη μοίρα μας ή ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας και οργανώνουμε την αντεπίθεση;

Αναμφισβήτητα κάτι πρέπει να κάνουμε και να το κάνουμε ΤΩΡΑ.

Δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές σε μια παράσταση, που το θέαμά της είναι η φτώχια και η ανασφάλεια, η εξαθλίωση και οι άστεγοι, οι απολύσεις και η ανεργία.
Η μαζική ένταξη και ενεργή συμμέτοχη στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και η πάλη για την ανατροπή των συσχετισμών, υπέρ των αγωνιστικών-ταξικών δυνάμεων, μέσα σ’ αυτά, είναι επιτακτική ανάγκη για την ανατροπή της σημερινής «παθητικής» στάσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές απαίτησαν την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την καταγγελία του μνημονίου και την κατάργηση όλων των εφαρμοστήκαν νόμων, που ΄΄ κούρεψαν ΄΄ τα αποθεματικά των ταμείων, την υγειονομική μας περίθαλψη, τους μισθούς, τα κοινωνικά και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ, που προέκυψε μετά τις εκλογές, σύμφωνα και με τις προγραμματικές της δηλώσεις ξέχασε ακόμη και τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» και έδωσε τα διαπιστευτήριά της στους εκπροσώπους των διεθνών δανειστών και τοκογλύφων, για πιστή εφαρμογή της μνημονικής πολίτικης, προτάσσοντας μάλιστα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δώσουν ούτε μια μέρα πίστωση χρόνου σ’ αυτή την κυβέρνηση. Είμαστε στα όριά μας και η κοινωνία στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλει την αλλαγή των συσχετισμών και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για ένα σ .κ. που θα το σέβονται οι εργαζόμενοι και θα το φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της ΑΣΚ-ΟΤΑ Συνεργαζόμενοι Δήμου Περιστερίου, έρχεται ακριβώς για να υπηρετήσει αυτό το σκοπό. Να εκφράσει γνησία τις διαθέσεις των εργαζομένων και να κόψει κάθε σχέση μ’ αυτό που γνωρίσαμε ως τώρα, που αναπαρήγαγε τον παραγοντισμό και ήταν ξεκομμένο από τις πραγματικές διαθέσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Οι ηγεσίες των δυνάμεων της Π Α Σ Κ Ε και της Δ Α Κ Ε , δεν μπορούν να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο, όχι μόνο γιατί είναι αφερέγγυες, λόγω της προϊστορίας τους και των εύκολων και συγκυριακών μεταλλάξεων τους αλλά κυρίως γιατί εμφορούνται από τη συμβιβαστική λογική του “εφικτού” και του “ρεαλιστικού” και γιατί περιορίζουν τις διεκδικήσεις στα πλαίσια των ανοχών του συστήματος.

Προβάλλουν αυτό που εκτιμούν ότι θα τους δώσουν, παίρνουν ότι τους δίνουν και δεν αγωνίζονται γι αυτό που πρέπει.

Η  ΔΑΣ -ΟΤΑ, με την διχαστική πολιτική της, παροπλίζει τις δυνάμεις της, μεταθέτει την πάλη για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων σε ένα απροσδιόριστο μέλλον και δεν συμβάλλει στη δημιουργία του αναγκαίου εργατικού μετώπου των ταξικών δυνάμεων και θα έδινε θετική διέξοδο στους αγωνιστές εργαζόμενους, που ήταν και είναι εγκλωβισμένοι στις συμβιβαστικές απόψεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑ.ΚΕ.

Η πρόσφατη εμπειρία έδειξε τον παροδικό και περιορισμένο χαρακτήρα αυτών των «κεκτημένων», γιατί σε στιγμές κρίσης πρώτα «κουρεύονται» τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές καλούμε σε στράτευση όλους τους εργαζόμενους που πραγματικά αγωνιούν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα να αγωνιστούμε από κοινού για την συγκρότηση ενός μετώπου που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε νικηφόρες αναμετρήσεις το επόμενο διάστημα.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ – «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» –  MAΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ                                                                                                                      

Σεπτέμβριος 2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ