Αυτόνομη Παρέμβαση:Αποφασιστικός αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα

1ap

Η Αυτόνομη Παρέμβασηκαλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, την ελληνική κοινωνία σε παν-κινητοποίηση για να μην περάσουν τα νέα επώδυνα και εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης, που έχει παραδοθεί στις επιθυμίες του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας.

 

Η τρικομματική – μνημονιακή κυβέρνηση για το μόνο που αγωνιά είναι πώς θα σερβίρει το αντεργατικό μενού! Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ολοκληρώσει το κοινωνικό ολοκαύτωμα που υφίσταται ο ελληνικός λαός, φοβούνται την κοινωνική έκρηξη και γι’ αυτό προσπαθούν να τον εκφοβίσουν με απειλές, ακόμη και για την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας.

 Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλήμματα. Μας τα πήραν όλα˙ δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μοναδική μας ελπίδα είναι η πάλη για την ανατροπή τους, για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων. Είναι ο αγώνας για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των φτωχών και των εργαζομένων και για την οικονομική ανόρθωση της χώρας.

Το διεφθαρμένο αστικό πολιτικό κατεστημένο και τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο, ενώ παίρνουν αυτά τα μέτρα που έχουν οδηγήσει το λαό στη εξαθλίωση και την κοινωνία σε απόγνωση, βάζουν πλάτη στους οικονομικά ισχυρούς. Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο καλύπτουν τη φοροδιαφυγή και το πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η πολιτική τους με τη λίστα των φοροφυγάδων, τα νέα προνόμια που ετοιμάζουν για τους εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών θα είναι καθοριστικές. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους. Τα συνδικάτα πρέπει να οργανώσουν ένα πολύμορφο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήρια, που θα  κορυφώνονται με καταλήψεις χώρων δουλειάς και γενικές απεργίες.

Κριτήριο επιτυχίας του αγώνα μας πέρα από τις μορφές είναι η εξασφάλιση της μεγάλης συμμετοχής και ο συντονισμός του αγώνα, η αποφασιστικότητα και η πίστη στη νίκη.

Στα πλαίσια αυτά οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  πρέπει να εγκαταλείψουν τη συμβιβαστική τους πολιτική και τη συνήθη τους τακτική των αποσπασματικών κινητοποιήσεων, που πολλές φορές λειτουργούν εκτονωτικά και να ηγηθούν ενός συντονισμένου αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σ’ όλη τη χώρα, χαιρετίζει ιδιαίτερα τα συνδικάτα που πρωτοστατούν σ’ αυτόν τον αγώνα, με πολύμορφες δραστηριότητες και καταλήψεις χώρων εργασίας και καλεί όλους να συμμετάσχουν στη «μητέρα των μαχών» μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα και κατατεθούν στη βουλή για ψήφιση.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ:

  • ·         Το Σάββατο 6/102012, στις 6:00 μ.μ. για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας
  • ·         Τη Δευτέρα 8/10/2012 στο πανεργατικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6:00 μ.μ.

 

Η ανακοίνωση σε word

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ