κλειδώνουν μέτρα διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης

kede askounis

Ενώ όπως μαθαίνουμε η τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα έχουν συμφωνήσει τουλάχιστον στο μισό πακέτο μέτρων που αφορά τους Ο.Τ.Α, το οποίο τους οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, οι μνημονιακοί δήμαρχοι στην ηγεσία της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να στηρίζουν τις επιλογές αυτές, ποιώντας ουσιαστικά την νήσσαν.

Έσπευσαν δε να συγκαλέσουν συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να προλάβουν την συνέλευση των δημάρχων που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη και τις πιθανές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για να αποσοβήσουν την ολοκληρωτική καταστροφή των δήμων που δρομολογούν οι νέες περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων.

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» και τα έχουν αποδεχτεί και τα αφεντικά της συγκυβέρνησης φαίνεται να είναι : η μείωση των ΚΑΠ κατά 60 εκατ. , της ΣΑΤΑ κατά 150 εκατ., της μισθολογικής δαπάνης των ΟΤΑ κατά 86 εκατ. και η αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες 30 εκατ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που στόχο έχουν να μην περάσουν τα μέτρα της καταστροφής των δήμων και των εργαζομένων καθώς και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που μας έφτασε σε αυτό το σημείο, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ την ώρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, αντιδρώντας στην οικονομική κατάρρευση των δήμων, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που ήδη γίνεται, στην προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (Μ.Κ.Ο) και στην ίδρυση «κοινωνικών συνεταιρισμών».  

Η δυναμική παρουσία των εργαζομένων και η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ, είναι αυτά που μπορούν να σπάσουν τα δεκανίκια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπερκεράσει την βούληση των αιρετών, εκείνων που επιμένουν και είναι ταγμένοι να τη στηρίζουν.

ΟΛΟΙ την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 στις 2.00 το μεσημέρι στα

γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γ. Γενναδίου – Αθήνα).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ