Με ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

0175

Την κλιμάκωση του αγώνα κατά των νέων σφαγιαστικών  μέτρων αποφάσισε χτες 27/9/2012 σε συνεδρίαση της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην 24ωρη γενική απεργία και η μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και στην περιφέρεια δίνουν το έναυσμα για κλιμάκωση και ενίσχυση του αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Οι πρωτοβουλίες που πήραν Σύλλογοι όπως ο σύλλογος εργαζομένων  στο Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού για κατάληψη των δημαρχείων  (βρίσκεται στην 7η ημέρα κατάληψης) καθώς και άλλοι σύλλογοι όπως της Καλαμαριάς και του Παύλου Μελά, στέλνουν αγωνιστικό – ενωτικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης για αγώνα αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων που κάνουν οι υποτακτικές στο κεφάλαιο και τους τοκογλύφους μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι δράσεις που αποφάσισε η ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι :

1. Την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, προχωρούμε στο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων. Καταλαμβάνουμε τα Δημαρχεία και άλλα Δημοτικά κτίρια. Διοργανώνουμε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 6.00 το απόγευμα και συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και όχι μόνο, στην Πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε και παραμένουμε στο Σύνταγμα.

katalipsi xyta

2. Την προετοιμασία και την οργάνωση με τον καλύτερο τρόπο και σε συνεργασία με τους Συλλόγους των καταλήψεων σε όλους τους Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, Μαυροράχης, Λάρισας, Βόλου, Πάτρας κ.λπ.

3. Την έκδοση ανακοίνωσης για τους πολίτες που θα διανέμεται από τους Συλλόγους στα υπό κατάληψη Δημοτικά κτίρια.

4. Την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής, το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 9.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – 3ος Όροφος).
Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των Μελών του Γενικού Συμβουλίου και στα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων στο Νομό Θεσσαλονίκης.

5. Την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και αγωνιστικής παρέμβασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 στις 2.00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 & Γ. Γενναδίου – Αθήνα).

Αντικείμενο της αγωνιστικής παρέμβασής μας είναι να πάψει η Κ.Ε.Δ.Ε. να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αναστολή λειτουργίας Δήμων, κατασχέσεις λογαριασμών και μπλοκάρισμα της μισθοδοσίας, ελλείψεις προσωπικού και εφαρμογή εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα).

6. Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, μηχανοκίνητης πορείας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Στην Αθήνα η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη.
Στις υπόλοιπες πόλεις την ευθύνη της πραγματοποίησης της μηχανοκίνητης πορείας αναλαμβάνει ο Σύλλογος ή οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών.

7. Το κάλεσμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την κλιμάκωση με κάθε τρόπο των κινητοποιήσεων. Κάλεσμα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την κατάληψη όλων των Δημοσίων κτιρίων (Υπουργεία, Ταμεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κ.λπ.).

Η απόφαση της ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ σε μορφή Word ΕΔΩ

Η πρόσκληση σε ;έκτακτη σύσκεψη των Δ.Σ. της Αττικής ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ