Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη

1ap

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, καλεί […] σε πανεργατικό-ανατρεπτικό σεισμό […], με πραγματικούς πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλη την κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου[…] και στη μετατροπή της σε […] σε Γενική πανεργατική απεργία μακράς πνοής για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών[…].

Στα πλαίσια αυτά τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που ανήκουν στην Αυτόνομη Παρέμβαση κατέθεσαν στο προεδρείο την παρακάτω επιστολή:

Η Αυτόνομη Παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, επανέρχεται συμπληρωματικά, με στόχο να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της.

Πιο συγκεκριμένα προτείνει:

1.Την οργάνωση περιοδειών στους χώρους δουλειάς στην Αθήνα και την περιφέρεια για την προβολή των αιτημάτων μας. Επειδή ο αριθμός των περιοδειών που προγραμματίστηκαν δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της απεργίας, για λόγους οικονομικούς όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία, ουσιαστικά αποκλείονται μέλη του Γ.Σ που θα μπορούσαν είτε να πλαισιώσουν τα κλιμάκια της Ε/Ε, είτε να πάνε οι ίδιοι σε περιοδείες, προτείνουμε να προγραμματιστούν συμπληρωματικά και άλλες περιοδείες στην Αττική και σε άλλες πόλεις της χώρας, παίρνοντας υπόψη και τους ισχυρισμούς σχετικά με τα οικονομικά της ΑΔΕΔΥ.

2.Την διεξαγωγή συνέντευξης τύπου για αύριο Παρασκευή 21-09-2012 προκειμένου να προβληθεί η απεργία και το διεκδικητικό της πλαίσιο.

3.Η Αυτόνομη Παρέμβαση δήλωσε και δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με το πλαίσιο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε με αυθαίρετο τρόπο από την ΓΣΕΕ, παραγνωρίζοντας πλήρως τις προτάσεις που πρόβαλε η ΑΔΕΔΥ. Να σημειωθεί πως ζήτησε την έκδοση ξεχωριστής ανακοίνωσης από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία με το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας της οργάνωσης και

4.Η Ε/Ε να είναι σε ετοιμότητα ώστε με την ανακοίνωση των επαίσχυντων μέτρων πριν την απεργία να αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την επόμενη μέρα της γενικής απεργίας.

 Για την Αυτόνομη Παρέμβαση
Δέσποινα Σπανού
Χαρίσης Γιώργος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ