Αυτόνομη Παρέμβαση: Μια άλλη απεργία σε μια μάχη μακράς πνοής

poreia

Οι αντιρρήσεις, οι διαφωνίες, οι επιφυλάξεις που μπορεί να έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων απέναντι στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, δεν πρέπει να δημιουργήσει καμιά αναστολή για την πιο μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Για αυτό και η Γενική Απεργία, πρέπει να είναι μια άλλη Απεργία σε μια μάχη μακράς πνοής.

Μια απεργία μακριά από κάθε λογική ρουτίνας και απλής διαχείρισης, αλλά μια δράση άξια του σκοπού και της σημασίας της.

Οι εργαζόμενοι και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να μετατραπούν σε πρωταγωνιστές για την καλύτερη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της.

Να προσπεράσουμε την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών εκεί που παρατηρείται, εξαντλώντας όλες μας τις δυνάμεις, τη διαθεσιμότητα και την εφευρετικότητα μας, οργώνοντας όσο πιο πολλούς εργασιακούς χώρους και γειτονιές.

Ενημερώνουμε και συσπειρώνουμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, ελεύθερους μικρούς και επαγγελματίες, για να συνδιοργανώσουμε μια Γενική Απεργία, που όχι μόνο θα είναι αντάξια του ονόματός της, αλλά και θα σημάνει την αντιστροφή της κατάστασης με νικηφόρα αποτελέσματα.

Η Απεργία πρέπει να είναι ακόμα ένα στέρεο βήμα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου που να συνιστά έναν συνεκτικό αντίπαλο πόλο, που θα φοβάται και θα υπολογίζει ο αντίπαλος, με ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα: να μην περάσουν τα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής, να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά του Μνημονίου και των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Δίνουμε δυνατό μήνυμα αντίστασης χωρίς αστερίσκους και λεκτικές ακροβασίες, όπως επιμένουν να κάνουν οι λογικές του κοινωνικού διαλόγου, της διαχείρισης και της ηττοπάθειας, που υπάρχουν στην ηγετική ομάδα του συνδικαλιστικού κινήματος.

14/9/2012

Η ανακοίνωση σε μορφή Word ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ