Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους!

apergia

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νικαίας – Ρέντη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, τα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για να εξασφαλίσουν για τους τοκογλύφους τα 25 δισ. που ζητάει η Τρόϊκα οδηγούν τον λαό σε εξόντωση. Η νέα μείωση μισθών και συντάξεων, οι 150.000 «εφεδρείες»-απολύσεις στο δημόσιο, η χρεοκοπία του ΕΟΠΥΥ, τα χαράτσια και οι τιμές-«φωτιά» σε είδη βασικής κατανάλωσης, καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

 

 

Στους Δήμους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η κρατική επιχορήγηση έχει ήδη μειωθεί κατά 60%, ενώ με την νέα μείωση κατά 30% θα έχουμε πλήρη κατάρρευση των υπηρεσιών που οδηγούν τις κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδικοί/Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ) σε κλείσιμο, ενώ με την επαναφορά του μέτρου της «εφεδρείας», τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, που χρόνια τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο των αρπαχτικών της «ελεύθερης αγοράς» και την πλήρη ελαστικοποίηση με την εισαγωγή της ενοικιαζόμενης εργασίας μέσω Μ.Κ.Ο.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, που σε τόσο σύντομο χρόνο, να έχει σχεδιαστεί και εκτελεστεί η πιο ληστρική αναδιανομή εισοδήματος και η πιο βάρβαρη επιδρομή στα δικαιώματα των εργαζομένων.  Και επειδή απαραίτητο συμπλήρωμα του νεοφιλελευθερισμού σε συνθήκες μαζικής κοινωνικής εξαθλίωσης είναι η καταστολή και η διάσπαση των εργαζομένων, έχουν επιστρατευτεί οι μηχανισμοί καταστολής για το χτύπημα των εργατικών αγώνων, αλλά και για το αποπροσανατολισμό των εργαζομένων με ρατσιστικά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών σε συνεργασία με τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής». Η συνταγή είναι απλή: τα ντόπια αφεντικά σε αγαστή συνεργασία με τα ξένα οδηγούν τον ελληνικό λαό σε απόλυτη εξαθλίωση και πλήρη υποδούλωση στα συμφέροντά τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μετανάστες εργάτες γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξαναβγούμε δυναμικά μπροστά. Στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ ανακοινώνονται τα νέα μέτρα. Από την επόμενη μέρα να προχωρήσουμε σε μαζική πολιτική ανυπακοή με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς και δημόσια κτήρια συνεχίζοντας στον δρόμο του περσινού Οκτώβρη. Στόχος μας: η Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας. Για την ανατροπή της αντεργατικής κυβέρνησης και κάθε αντεργατικής πολιτικής που υπηρετεί μι χούφτα παράσιτα – καπιταλιστές.

 ΝΑ μην ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ τα μέτρα των 25 δις.

 ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ από τους μισθούς, τις συντάξεις και τη ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

 ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και των ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ΕΛΕΓΧΟ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ και της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ στα ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ προς τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

 ΟΧΙ στην ΚΡΑΤΙΚΗ και τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Να διαλυθούν οι μηχανισμοί καταστολής των αγώνων μας  και οι φασιστικές συμμορίες.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ  ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

       ΤΟ Δ. Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ