Η κοινωνία εκτελείται…

skeptikos

Γράφει ο συν-Εργατικός

Λέγεται πλέον όλο και πιο πολύ, ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έζησε η χώρα μετά από εκείνους της γερμανικής κατοχής. Και φαίνεται να μην έχουν άδικο, αν ληφθεί υπόψη ότι τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει την επιθετική μανία των δανειστών, που με κάθε τρόπο επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους, αδιαφορώντας για την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, που η συνοχή του αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση της ομαλής λειτουργίας μιας κοινωνίας.

Μέτρα πρωτοφανή, κοινωνικά άδικα, χωρίς οίκτο και έλεος που… εκτελούν την ελληνική κοινωνία. Στόχοι: συνταξιούχοι, επιδοματούχοι κοινωνικής πρόνοιας και μισθωτοί

-Από την λαίλαπα δεν γλυτώνουν τελικά ούτε οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των 360 ευρώ μηνιαίως (!!!) για τους οποίους τα επιδόματα γιορτών και αδείας (συνολικά 720 ευρώ ετησίως) θα αποτελεούν «όνειρο θερινής νυχτός». Όπως καταργούνται τα ίδια επιδόματα (γιορτών και αδείας) και για όλους τους συνταξιούχους στην κύρια και επικουρική σύνταξη και για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

«Δεν βγαίνουν τα νούμερα» λένε οι εμπνευστές της φαεινής ιδέας, μη μπορώντας να κατανοήσουν κατά πρώτον, ότι «δεν βγαίνουν οι άνθρωποι».

-Ούτε γλυτώνουν οι 200.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων(!!!) και οι 400.000 δικαιούχοι πολυτεκνικών επιδομάτων που εισπράτουν 44 ευρώ για κάθε παιδί, 170 ευρώ για το τρίτο παιδί και ισόβια σύνταξη 102 ευρώ!!! Το σενάριο που οδεύει προς υλοποίηση είναι η κατάργηση των …υψηλών προνοιακών παροχών, όταν το ετήσιο εισόδημα ξεπερνά τις 30.000 ευρώ (από 45.000 που είναι σήμερα), περικοπή κατά 50% όταν το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ και κατά 33% όταν το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 12.000 και 20.000 ευρώ. 

-Ούτε γλυτώνουν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν πλέον το 65ο έτος της ηλικίας τους για να το δικαιούνται, με τα πολύ πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει ο νόμος, από το 60ό έτος που είναι μέχρι τώρα. 

-Καταργούνται τα εποχικά επιδόματα των 460 ευρώ μηναίως που λαμβάνουν για 4-5 μήνες κατ’ έτος, όλοι εκείνοι οι βιοπαλαιστές, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους να έχουν εργασία όλον τον χρόνο (ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, δασεργάτες κλπ). 

-Αυξάνεται η ελάχιστη προϋπόθεση των 4.500 ημερών ασφάλισης για την χορήγηση σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας στις 6.000 μέρες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους ανέργους που αδυνατούν λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας να συμπληρώσουν τα ένσημα, να μείνουν χωρίς σύνταξη!!!

-Το εφιαλτικό σενάριο προβλέπει επίσης την κατάργηση της συνταξιοδότησης με ευνοϊκές προϋποθέσεις, των μητέρων με ανήλικο παιδί. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα προβλέπονται μειωμένα όρια ηλικίας ( 52 ετών για το 2012) εφόσον η ασφαλίσμένη είναι μητέρα ανηλίκου και έχει συμπληρώσει 5.500 μέρες ασφάλισης.

-Γυρίζουν στο 1995(!!!) για να εισπράξουν αναδρομικά τα εφάπαξ που έλαβαν οι δικαιούχοι και δεν ανταποκρίνονται στις εισφορές που κατέβαλαν. Πρόκειται να επιβάλουν μόνιμου χαρακτήρα εισφορά από 1-3% στα ποσά των συντάξεων. Πόσο… πίσω τελικά μπορούν και βλέπουν οι άνθρωποι!!!

-Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς για τους διπλοσυνταξιούχους, που οι ετήσιες απώλειες μπορούν να φθάσουν τις 6.500 ευρώ.

-Συντάξεις από 1.000 – 1.500 ευρώ θα υποστούν μείωση 2%-5%, συνταξεις από 1.501 – 2.000 ευρώ μείωση 5% – 10% και συντάξεις από 2000 ευρώ και άνω, μείωση από 10% έως και 20%.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ