Αυτόνομη Παρέμβαση: Πρόταση για γενική 24ωρη απεργία και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

apnet sima_76_78

Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε και στην ΑΔΕΔΥ, της οποίας συνεδριάζει σήμερα το Γ.Σ. για να παρθεί η σχετική απόφαση. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων και με αφετηρία το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 8/9 να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και η κυβέρνηση της χρεοκοπίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής στη ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι ζουν για άλλη μια φορά μέρες αγωνιώδεις, που γίνονται εφιαλτικές. όσο οριστικοποιούνται τα σενάρια με τις περικοπές των 11,5 δις Ευρώ και πλέον.

Η σημερινή Κυβέρνηση παρά τα όσα και αντίθετα είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με τη προγραμματική της συμφωνία, εξελίσσεται σε ένα άνευρο σύστημα διεκπεραίωσης των πιο αντεργατικών μέτρων, που αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά «ταξικού πολέμου», απέναντι στους εργαζόμενους.

Σε αυτές τις συνθήκες κάθε συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε μια καρικατούρα «κοινωνικού διαλόγου» τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει ήδη προαποφασίσει την ισοπέδωση των εργαζομένων με μέτρα που ξεπερνούν τα 6 δις Ευρώ, καθιστούν τα συνδικάτα μέρος ενός προσχεδιασμένου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου.

Ήδη γνωρίζουμε και το περίγραμμα και το περιεχόμενο των νέων μέτρων και μένει από την Κυβέρνηση η κίνηση αιφνιδιασμού για την άμεση νομοθέτησή τους, λίγο πριν την σύγκληση του Eurogroup.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, για συζήτηση και απόφαση ενός συνεκτικού σχεδίου πολύμορφων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα περιλαμβάνει την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων στη ΔΕΘ καθώς και την άμεση προκήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής γενικής Απεργίας.


Θάνος Βασιλόπουλος

Ζώης Πεπές

Γιώργος Γαβρίλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ