Το μέτρο της εφεδρείας θα πρέπει να αποτραπεί.

efedreia

Έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου Προς τη Δημοτική Αρχή

Όπως είναι γνωστό η Κυβερνητική Τρόικα προτίθεται να επαναφέρει το αντισυνταγματικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο το οποίο, παρά τα ιδεολογήματα περί αξιολόγησης του προσωπικού και τις όποιες προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών προθέσεων των εμπνευστών της, συνιστά στην ουσία νέο κύμα απολύσεων και περαιτέρω συρρίκνωση και διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους.

Οι κυβερνητικοί εταίροι που συγκροτούν τη λεγόμενη τρόικα εσωτερικού, υπαναχωρώντας πλήρως από τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις με τις οποίες εξαπάτησαν και κατ ουσία υπέκλεψαν τη ψήφο των ελλήνων πολιτών, ανταποκρινόμενοι στις εντολές των ξένων δανειστών μας, προχωρούν σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις, απολύοντας υπαλλήλους, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, με αποτέλεσμα το περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης και την υπονόμευση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής για το μέλλον.

Το ξεπούλημα του λιμανιού της Χίου αποτελεί την απαρχή της εκποίησης κάθε δημόσιας περιουσίας στο νησί μας. Δεν ορρωδούν προ ουδενός και δείχνουν αποφασισμένοι για τα πάντα.

Οι χιώτες υπουργοί και βουλευτές του Νομού μας αποδεικνύονται απλά εντολοδόχοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μόνη λύση στη επαπειλούμενη αντικοινωνική λαίλαπα αποτελεί η καθολική κοινωνική αντίσταση και η μαζική συμμετοχή για τη γενικότερη ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και την αποτίναξη των δεινών του μνημονίου και της Τρόικας.

Στην κατεύθυνσης της ανάπτυξης ενωτικών αγώνων ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου θα συντονίσει τη δράση του με το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, με όλους τους φορείς του Νομού και κάθε πολίτη που προτίθεται να αντιπαλέψει την ασκούμενη κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Η Κυβέρνηση με τις πράξεις της υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και τις κοινωνικές αντοχές. Ο τόπος μας δεν αντέχει μια επιπλέον στρατιά ανέργων. Το μέτρο της εφεδρείας θα πρέπει να αποτραπεί. Η Κοινωνία έχει πλέον το λόγο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται άμεσα να συγκληθεί και να λάβει ξεκάθαρη θέση.
Οι καιροί ου μενετοί…

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος                                       Λεωνίδας Καρακούρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ