Απεργούν στις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι

voitheia1

Πανελλαδική Απεργία στις 30 Αυγούστου 2012 των Εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

Αγαπητοί Συνάδελφοι, όλο αυτό το διάστημα που οι περισσότεροι βρίσκεστε σε διακοπές θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Σωματεία δεν έχουν αφήσει τα πράγματα στη μοίρα τους.!
Εδώ και ένα μήνα περίπου είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών,ΚΕΔΕ και Εργασίας προκειμένου να  διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της εργασίας μας.


Δυστυχώς όμως παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μέχρι τέλη Ιουλίου -αρχές Αυγούστου θα μας είχαν δώσει απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι με τη συνέχιση του ΒΣΣ, στην συνάντηση που έκανε το Σωματείο Αττικής στις 6/8/2012 παρουσία και του Υπουργού κ.Στυλιανίδη διαπιστώθηκε ότι είμαστε στο ίδιο παρονομαστή! Κοινώς είμαστε στον αέρα.!

Τα προσχήματα που προέβαλλαν ήταν η έλευση της Τρόικας,  και κυρίως το οικονομικό! Επιδίωξη τους είναι να βρουν μια λύση παράλληλα με  το εργασίας. Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες επειδή αναβλήθηκε όπως είπαν από το Εσωτερικών η συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας που ήταν να γίνει χθες, λόγω Τρόικας.  Όπως και να έχει εμείς αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι είμαστε στο μηδέν, και το χρονικό διάστημα που μας έχει απομείνει είναι ελάχιστο.

Στη παρούσα φάση θα γίνουν από τα Σωματεία εκ νέου προσεγγίσεις των κομμάτων και των Βουλευτών για επερωτήσεις στη Βουλή και άσκηση πίεσης.Επίσης ο Σύριζα προτάθηκε να κατεβάσει σχέδιο Νόμου για το ΒΣΣ σε συνεργασία με τα Σωματεία.

Στις 20 και 21 του Μήνα θα συνεδριάσει  το Συντονιστικό και θα επιδιώξει πάλι  συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και εργασίας( το έχουμε ζητήσει και εγγράφως) ενώ ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι έχουμε αποφασίσει για πανελλαδική  απεργία στις 30 Αυγούστου όπου έχει Συνέδριο και η ΚΕΔΕ. Τις λεπτομέρειες θα τις μάθετε προσεχώς από τα Σωματεία σας.

Η ημερομηνία ωστόσο έχει κλείσει για 30/8/2012 εκτός αν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη μέχρι τότε. ‘Οπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά ποτέ,η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Καλές οι διακοπές αλλά αν δε θέλουμε να πάμε διακοπές διαρκείας από Οκτώβρη και μας ενδιαφέρει η δουλειά μας, ας αγωνιστούμε να παραμείνουμε…………..Αυτά προς το παρόν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ