Μετά τα 1500 ευρώ … χαράτσι, αλλιώς πέθανες !!!

farmaka1

Μελετάται πρωτάκουστη και απαράδεκτη πρόταση για την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), θα καθιερωθεί από το 2013 ο θεσμός της συνασφάλισης, ο οποίος προβλέπει χρηματική ποινή υπερβάλλουσας χρήσης σε όσους ασφαλισμένους ξεπερνούν το όριο των 1.500 ευρώ.

Ο κάθε ασφαλισμένος δηλαδή θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο. Αν ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.500 ευρώ συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για κάθε έξτρα επίσκεψη σε γιατρούς και το 15% του ημερήσιου νοσήλιου αν χρειάζεται περισσότερες ημέρες νοσηλείας.

Αδιευκρίνιστο μένει, βέβαια, αν η πρόταση ισχύσει, τι θα γίνει με όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ή αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το 15% του ημερήσιου νοσήλιου ή τα 10 ευρώ του γιατρού.

left

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ