Κλείνει το νέο Μνημονιακό πεσκέσι των 15 δισ.

h ellada argopethenei

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΜΑΤ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!

Άλλα 3,5 δισ. ευρώ αναζητεί η κυβέρνηση, για να κλείσει το πακέτο συνολικών περικοπών 11,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου, μέχρι την Παρασκευή (20/7) είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να έχουν βρεθεί έως το βράδυ της Τετάρτης, καθώς την Πέμπτη 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να αρχίσει η «διαπραγμάτευση». Μια κατ’ ευφημισμόν «διαπραγμάτευση», καθώς ο κ. Στουρνάρας, από την προηγούμενη σταδιοδρομία του, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των μνημονίων.

Η ολοκλήρωση του καταλόγου περικοπών κρίνεται καθοριστική από την κυβέρνηση, ώστε αυτή να έχει κάποιες πιθανότητες επίτευξης των τριών βασικών στόχων που τίθενται στο πλαίσιο της «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα: επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής κατά δύο χρόνια, έως το τέλος του 2016, κάλυψη των ομολόγων 3,2 δισ. ευρώ που λήγουν στις 20 Αυγούστου και ξεμπλοκάρισμα των επόμενων δόσεων. Το μεγάλο κόλπο της «διαπραγμάτευσης» των μνημονίων εχει πλέον αναδειχθεί σε όλο το μεγαλείο του!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός, για να προλάβει την άφιξη της τρόικας, σχεδιάζει να ανακοινώσει τη Δευτέρα (23/7) τους 20 πρώτους δημόσιους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Δεν αποκλείεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει και τις πρώτες δημόσιες επιχειρήσεις που θα ιδιωτικοποιηθούν ως τον Σεπτέμβριο.

Με λίγα λόγια, η τρικομματική κυβέρνηση επιταχύνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος. Οι στόχοι που έχουν τεθεί ως βάση της  «διαπραγμάτευσης», εξυπηρετούν τη διευθέτηση και την διαχείρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να οργανωθεί και να επαγρυπνεί καθώς η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει και την πλέον ωμή καταστολή και τρομοκρατία για να εφαρμόσει την βάρβαρη πολική της. Η αγριότητα της αστυνομίας στην περίτπωση της απεργίας στην Χαλυβουργία ήταν απλά μια πρόγευση.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί προτάσεις μέτρων για 8 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. ευρώ σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν με:

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών. Το μέτρο θα οδηγήσει σε περιορισμό των απαιτούμενων προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών για να λειτουργήσουν τα σχολεία.
    
♦ Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ και παραχώρηση των αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικές εταιρίες με το σύστημα της υπεργολαβίας.
    
♦ Κλείσιμο θυγατρικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μεγάλο βάρος των περικοπών θα πέσει στις πλάτες των ΟΤΑ.
    
♦ Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λουκέτα σε νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλή «πληρότητα», αλλά και ευρύτερες παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας με περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Υπενθυμίζεται ότι από όποια χώρα πέρασε το ΔΝΤ, εφαρμόζοντας την «τεχνογνωσία» του, το μέσο προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά 6 ως 7 χρόνια!
    
♦ Μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ των άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009, έχουν μείνει στα χαρτιά και πρέπει τώρα να τρέξουν.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που αφορούν περικοπές των εφάπαξ (ήδη ανακοινώθηκε μαχαίρι 22,67% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων), καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις στο ύψος των 2.400 ευρώ μεικτά, κατάργηση δέσμης κοινωνικών επιδομάτων  ύψους 2 δισ. ευρώ και περιορισμό λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου.

Πηγή: Iskra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ