Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία: Κάλεσμα για την κινητοποίηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Κινητοποίηση Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, Τρίτη 24 Ιούλη 2012, ώρα 11πμ στο ΥΠ.ΕΣ.

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλές υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω έλλειψης βασικών λειτουργικών ειδών.

Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί συνολικά στο 60% περίπου, αλλά και με τα ίδια έσοδα των Ο.Τ.Α. να έχουν περιοριστεί κατά πολύ, λόγω της μείωσης της αγοραστικής αξίας των εργαζομένων και του κλεισίματος καταστημάτων, οι Δήμοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές   λειτουργικές τους   ανάγκες. 

Αυτό το οικονομικό αδιέξοδο χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο στο επόμενο διάστημα για την σύμπτυξη υπηρεσιών που θα επιφέρουν κατάργηση οργανικών θέσεων και απολύσεις εργαζομένων στο πλαίσιο μάλιστα και των 150.000 απολύσεων των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν εξαγγείλει.

Tέλος το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης σε όλους τους τομείς, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας, οι οποίες παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες fast truck  για την ανάληψη της διαχείρισης απορριμμάτων από τα μεγάλα οικονομικά – εργολαβικά συμφέροντα. Μετακυλώντας φυσικά το υπέρογκο οικονομικό κόστος τους στις ήδη επιβαρυμένες πλάτες των δημοτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις συνοδεύονται και από την   εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τ.Α και την πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών.

Η λύση είναι η συλλογική αντίδραση της Αυτοδιοίκησης απέναντι στην εξαθλίωση της με συγκεκριμένους τρόπους. Η πρόταση μας συγκεκριμενοποιείται στην απόφαση για το κλείσιμο των Δήμων και συγκεντρώσεις στο Κέντρο της Αθήνας. Η δράση μας πρέπει να είναι κοινή δράση με τους εργαζόμενους και την ΠΟΕ – ΟΤΑ. Επομένως, συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους και το λαό των πόλεων μας και συντονισμένα αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ