Δημήτρης Στρατούλης: Η νίκη των χαλυβουργών, νίκη όλης της εργατικής τάξης!

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας για την απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ο μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Χαλυβουργίας κύριος Μάνεσης παρά την πρόταση της συνέλευσης των απεργών Χαλυβουργών για θετική διέξοδο στην 9μηνη απεργία τους και για επαναλειτουργία της επιχείρησης, εφόσον αυτός την αποδεχτεί, όχι μόνο απαξιεί να μιλήσει μαζί τους, αλλά εκβιάζει με οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και τους χρησιμοποιεί ως ομήρους για να εξασφαλίσει διάφορες εξυπηρετήσεις από την κυβέρνηση.

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έχει μεγάλες ευθύνες, που ανέχεται ανοικτά τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές πρακτικές του κυρίου Μάνεση σε βάρος των απεργών με δικαστικές διώξεις, απολύσεις και στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών, τη στιγμή μάλιστα που βρέθηκε ραδιενεργό καίσιο-137 στην αυλή του εργοστασίου τους στο Βελεστίνο.

Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας  να παρέμβει το ταχύτερο δυνατόν για να γίνει τριμερής συνάντηση του ιδίου, της εργοδοσίας και του σωματείου των απεργών, ώστε να δοθεί προωθητική λύση με βάση και την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητάει επίσης να απομακρυνθεί το ραδιενεργό καίσιο-137 από την αυλή του κυρίου Μάνεση του Βελεστίνο. Επίσης από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να διενεργήσουν τις αναγκαίες μετρήσεις στην πόλη και τους χώρους της επιχείρησης. Να ερευνήσουν τις συνθήκες εμφάνισης του επικίνδυνου για την ανθρώπινη υγεία υλικού και να καταλογίσουν ευθύνες για αυτό. Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην ξανασυμβεί ραδιενεργός ρύπανση του χυτευόμενου υλικού στο συγκεκριμένο εργοστάσιο

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους σε πιο ενεργή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην 9μηνη απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας.

18/7/2012                                                                               Το Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ