Βοήθεια στο Σπίτι: Στη Βουλή η παράταση μέχρι 30/9

voitheia1

Αιχμές Σχολιαστή

Πάλι προωθείται μία προσωρινή «λύση» σ’ ένα κοινωνικά επείγον πρόβλημα, που είναι η εξυπηρέτηση αδύναμων τμημάτων του πληθυσμού, σε περίοδο κοινωνικής και στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης!

Ξανά στην αγωνία οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι, αν θα έχουν εργασία και μετά το Σεπτέμβριο. Οι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και εργάζονται από πέντε  έως 9 χρόνια ανελλιπώς δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι ορισμένου χρόνου.

Μοναδική δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής και του προσωπικού είτε στα Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., είτε στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Σήμερα αντιπροσωπεία των σωματείων των εργαζομένων θα συναντηθεί στη βουλή με ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να προωθήσει το παραπάνω αίτημα στα πλαίσια της πάλης για την ακύρωση του μνημονίου.

Γιατί χωρίς την αναγκαία στελέχωση αυτών των υπηρεσιών και χωρίς τη διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού τους χαρακτήρα, η κοινωνία μας θα μετράει τα θύματα του μνημονίου!

Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το: aftodioikisi.gr

Στη Βουλή προωθεί άμεσα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας προς ψήφιση την από 15/6/2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει την παράτασητου Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» τουλάχιστον κατά ένα τρίμηνο έως τις 30/9/2012,  το υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι η Πράξη πρέπει να έχει κυρωθεί από τη Βουλή μέχρι τις 25.7 (δηλαδή, 40 ημέρες από την υπογραφή της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) καθώς σε διαφορετική περίπτωση παύει να ισχύει

Παράλληλα υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη η Προγραμματική Σύμβαση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε.) για την υλοποίηση του Προγράμματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ