Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.:Είναι αδιάβαστοι, είναι εμπαθείς ή είναι απλοί συκοφάντες;

Η ανασφάλεια που διακατέχει την ηγεσία της Π.Α.Σ.Κ.Ε. την κάνει επικίνδυνη. Χρησιμοποιεί την ομοσπονδία για να επιτεθεί στην παράταξή μας! Νομίζει ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι μαγαζί της, η ίδια ιδιοκτήτης και όλοι οι άλλοι ενοικιαστές!

Βλέπετε η χρόνια πρόσδεσή τους στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό τους έχει αφήσει πολλά κουσούρια!

Και όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης «έξις δευτέρα φύσις». 

Ακολουθεί η δήλωση του Θωμά Μπιζά

Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., η ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Από το υπόμνημα της ΑΣΚ-ΟΤΑ στον Υπουργό Εσωτερικών .κ Στυλιανίδη:

[..]«Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. διαφώνησε τόσο για το ύψος του ποσού, όσο και για τον τρόπο που καταβάλετε – θα έπρεπε να ήταν ενσωματωμένο στους βασικούς μισθούς, ενώ είχε προτείνει απ’ την αρχή την:

 

-Επέκτασή του σ’ όλες τις κατηγορίες του εργατοτεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, στο προσωπικό που εργάζεται εκτός γραφείων πχ δημοτική αστυνομία, εργαζόμενοι στο πράσινο, εργαζόμενοι στις απολυμάνσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων, εργαζόμενοι στην συντήρηση και επισκευή φωτοτυπικών μηχανημάτων και μηχανών γραφείου, εργαζόμενοι σε κυνοκομεία , σε μονάδες αφαλάτωσης κλπ.

-Επέκτασή του σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως ειδικοτήτων, που εργάζεται στους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων όπως ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ΣΜΑ, ΚΔΑΥ, Μονάδες Επεξεργασίας, Αμαξοστάσια και συνεργεία συντήρησης οχημάτων. Στους χώρους αυτούς εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι με ειδικότητες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν σε ένα νόμο η μια απόφαση. Π.χ. χειριστές βαρούλκων και πρεσών στους ΣΜΑ, εργαζόμενοι στη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων στους ΧΥΤΑ-ΣΜΑ, εργαζόμενοι σε πλυντήρια ρούχων εργασίας, εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων που εργάζονται σε μονάδες καύσης νοσοκομειακών, σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, σε μονάδες επεξεργασίας στραγγισμάτων, στη μεταφροντίδα των αποκαταστημένων ΧΑΔΑ κλπ.»[..]

Το παραπάνω απόσπασμα από το υπόμνημα που καταθέσαμε σαν Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.Α στον υπουργό των εσωτερικών στις 11/7/12 απαντά από μόνο του στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.

Λέμε με τον πιο σαφή τρόπο πως θέλουμε την ενσωμάτωση του επιδόματος στους βασικούς μισθούς και πως διαφωνούμε με το ύψος του επιδόματος.

Τώρα αν λέει   η ΠΑΣΚΕ πως ο επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ, τοποθετείται μόνο σαν μέλλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου του και όχι σαν υπεύθυνος παράταξης αυτό είναι τουλάχιστον αστείο.

Εκτός και θεωρούν στη ΠΑΣΚΕ, πως στον σύλλογό μας έχουμε και δημοτική αστυνομία και εργαζόμενους στο πράσινο και στις απολυμάνσεις κτηρίων και εγκαταστάσεων και στην συντήρηση και επισκευή φωτοτυπικών μηχανημάτων και μηχανών γραφείου και σε κυνοκομεία και σε μονάδες αφαλάτωσης κλπ.

Για να είμαστε συνεννοημένοι. Η ΑΣΚ-ΟΤΑ δεν παίζει παιχνίδια εντυπώσεων και φτηνής αντιπαράθεσης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμα και για ειδικότητες που δεν είχε αναφέρει κανείς μέχρι σήμερα και θα παλέψουμε για αυτήν την υπόθεση με συνέπεια και σοβαρότητα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ενάντια στην επιδοματική πολιτική γιατί αυτή η πολιτική αποδείχτηκε καταστροφική και γιατί διευκόλυνε τις κυβερνήσεις του μνημονίου να τσακίσουν οικονομικά τους εργαζόμενους.

Αν έχει διαφορετική άποψη και για αυτό η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ να μας το πει να το μάθουμε.

Υ.Γ 1 σχετικά με την κατάθεση του υπομνήματος της ΑΣΚ-ΟΤΑ: εμείς καταθέσαμε υπόμνημα γιατί θέλαμε να γίνουμε σαφείς και συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε και ζητάμε και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ αποδεικνύει πως είχαμε δίκιο τελικά.

Αθήνα 17/7/12

Θωμάς Μπιζάς μέλλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ