Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ: Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ στις 13/7 οι συνδικαλιστές της Αριστερής Ενότητας και της Αυτόνομης Παρέμβασης επισήμαναν ότι οι δύοι εκλογικές αναμετρήσεις ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι μνημονιακές πολιτικές, που βρήκαν αντιμέτωπους το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, δεν είχαν και δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Η προσφυγή στην κινδυνολογία, τον φόβο και την τρομοκρατία που χρησιμοποιήθηκε από τους ξένους και ντόπιους εκφραστές των δανειστών, παρά τις επιπτώσεις της,, δεν μπόρεσε να ανατρέψει την λαϊκή ορμή για καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών.

Η συγκρότηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης αλλά και το περιεχόμενο πολιτικής της αποτελούν αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η εμμονή της νέας συγκυβέρνησης στην εφαρμογή και επιτάχυνση του μνημονίου, η εγκατάλειψη ακόμη και των προεκλογικών υποσχέσεων προδιαγράφουν την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, η διάλυση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η βάρβαρη φορολόγηση των εισοδημάτων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η διάλυση της δημόσιας υγείας, που περιγράφηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις οριοθετούν μια βάναυση νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε καταστροφή και την χώρα σε τυπική πτώχευση. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα δεχτεί για μια ακόμα φορά νέα επίθεση θα γίνει προσπάθεια να συκοφαντηθεί και να απομονωθεί για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

Στις ομιλίες τους τόνισαν ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην νέα κρίσιμη περίοδο πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του προκειμένου να αποτρέψει τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές. Να συνεχίσει τον αγώνα για:

 • Την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε καταστροφή.
 • Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων, την διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών.
 • Την κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων.
 • Την προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατοχύρωση, την ενίσχυση και βιοσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
 • Την επαναφορά, την κατοχύρωση και διεύρυνση των συλλογικών δικαιωμάτων.
 • Την κατάργηση των διαδικασιών αξιολόγησης υπηρεσιών και υπαλλήλων που προωθείται από την συγκυβέρνηση, με στόχο την κατάργηση υπηρεσιών δημοσίων κοινωνικών αγαθών και την απόλυση υπαλλήλων.
 • Την κατάργηση του σημερινού άδικου φορολογικού συστήματος, την αύξηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους κια την ανατροπή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων.

Πρότειναν τέλος τo Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια των παραπάνω εκτιμήσεων, θέσεων και προτάσεων αποφασίζει:

 1. Εξουσιοδοτεί την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την κήρυξη απεργίας και αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιχμή το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις καταργήσεις αι συγχωνεύσεις υπηρεσιών.
 2. Να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας σε συνεργασία και με άλλους φορείς ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και δημοσίων αγαθών.
 3. Να στηρίξει και να οργανώσει δίκτυα αλληλεγγύης για την προστασία και στήριξη των θυμάτων και μνημονιακών πολιτικών. Ενάντια στα χαράτσια, και την φορολεηλασία.
 4. Να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς συλλαλητήρια στην ΔΕΘ

Επίσης ψήφισαν μαζί με τις άλλες Αριστερες Παρατάξεις και αλλους συνδικαλιστές την πρόταση η ΑΔΕΔΥ να καλέσει τα κόμματα της Βουλής να υιοθετήσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων καθώς και κάθε άλλη προταση νόμου που καταργεί νομοθετικές ρυθμισεις που προβλέπονται στα μνημόνια το μεσοπρόθεσμο πλαισίο δημοσιονομικής στρατηγικής, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατα πλειοψηφία από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Επίσης το ΓΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτησει την ΕΕ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν υπάρξουν παρεμβάσεις της Κυβέρνησης σταθέματα των απολύσεων στο Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις καταργήσεις αι συγχωνεύσεις υπηρεσιών.

Τέλος το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να καλέσει στη εκδήλωση διμαρτυρίας της Πέμπτη στις 7.30 έξω από το Υπ Οικονομικών ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ