Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 24 Ιουλίου

argyroypoli elliniko

Αιχμές του Σχολιαστή

Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού είναι ο μοναδικός Δήμος, όπου ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης δεν απέλυσε τους συμβασιούχους, γιατί στηρίζει το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία των εργαζομένων, ενώ πρωταγωνιστεί και στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό και στο παραλιακό μέτωπο.

Ανέλαβε την ευθύνει και το προσωπικό αυτό πληρώνονταν κανονικά, παρά την τυπική λήξη των συμβάσεών τους. Επειδή, όπως είναι φανερό, θα γίνει προσπάθεια καταλογισμού, σε βάρος του Δημάρχου, όλου το κόστους μισθοδοσίας αυτού του προσωπικού, χρειάζεται να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη από το σ.κ στους Ο.Τ.Α., τις δημοτικές κινήσεις κλπ.

Σήμερα χρειάζεται η Αριστερά, το εργατικό κίνημα, τα κινήματα ανυπακοής και όλα τα κινήματα που αγωνίζονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την κατάργηση των μνημονίων, θα πρέπει να αποφασίσουν και να συντονιστούν έτσι ώστε ένας Δήμος πχ. μετά από δημοψήφισμα των κατοίκων να προχωρήσει σε πλήρη ανυπακοή και μη εφαρμογή των μνημονιακών νόμων!

Σε κλείσιμο του Δήμου και ταυτόχρονη κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών προχωράει την Τρίτη 24 Ιουλίου, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, διεκδικώντας να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των Δήμων συμφωνημένοι και οι παρακρατημένοι πόροι, να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μην καταργηθούν υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, αναφέρεται ότι: «Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν λόγω των μεγάλων περικοπών στην τακτική  κρατική χρηματοδότηση η οποία το 2012  μειώθηκε περισσότερο από 50% σε σχέση με το 2009.

Ταυτόχρονα  οι δήμοι έχουν επωμισθεί πολλές νέες -κρίσιμες για τους δημοτες-υπηρεσίες και  σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η κατάσταση για τους δήμους γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό  μετά το πάγωμα των προσλήψεων και τις απολύσεις συμβασιούχων.

Η αυτοδιοίκηση  εκπέμπει SOS: Οι δήμοι θα καταρεύσουν με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες.

Η ΠΕΔΑ προχώρησε σε κινητοποίηση των Δήμων της Αττικής  το Μάρτη και η ΚΕΔΕ των Δημάρχων όλης της χώρας τον Απρίλη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο Δήμο μας αντιμετωπίσαμε τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και τις απώλειες ιδίων εσόδων λόγω της κρίσης με καλή και  αποτελεσματική  διαχείριση. Καλύψαμε τις ανάγκες σε προσωπικό στην καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς και στα προγράμματα του δήμου μην απολύοντας  τους εργαζόμενους  που έληξαν οι συμβάσεις τους.

Έτσι διατηρήσαμε το 2011 στο ακέραιο της υπηρεσίες προς τους δημότες σε σχέση με το 2010, ενισχύοντες μάλιστα τις κοινωνικές δράσεις,  με   17%  χαμηλότερο  κόστος   και 6%   λιγότερο  προσωπικό.

Παρόλες τις προσπάθειες μας όμως σήμερα δήμος, εργαζόμενοι και δημότες  βρισκόμαστε-όπως και όλη η αυτοδιοίκηση- μπροστά σε δύο επιλογές:

-ή να αντιδράσουμε κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις  μέχρι να δοθούν λύσεις,

-ή να αποδεχτούμε  τις επιβαλόμενες περικοπές και απολύσεις και να κλείσουν παιδικοί   σταθμοί, να σταματήσουν κοινωνικά ,πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, να υποβαθμιστεί η καθαριότητα της πόλης.

Ο δρόμος που προτείναμε και ακολουθούμε από την πρώτη στιγμή ως δήμος  είναι η συλλογική και δυναμική αντίδραση της αυτοδιοίκησης,  των εργαζομένων και των δημοτών.  

Την Τρίτη 24 Ιουλίου  κλείνουμε το Δήμο   και κατεβαίνουμε  όλοι-διοίκηση, εργαζόμενοι και δημότες -στο Υπουργείο  Εσωτερικών(πλ. Κλαυθμώνος)  στις 11.00π.μ. με αιτήματα:

1.Να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των Δήμων συμφωνημένοι και οι παρακρατημένοι πόροι.

2.Να μην γίνουν απολύσεις  εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3.Να μη συρρικνωθούν ή καταργηθούν  υπηρεσίες  όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης κ.λ.π.


Πούλμαν θα αναχωρήσουν:
Στις 9.00 π.μ. από πλ. Σουρμένων και στις 9.30π.μ. από το Δημαρχείο».

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ