Δήλωση του Μπιζά Θωμά για την συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπ.Εσ. και το ζήτημα του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στην σημερινή πρώτη συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ Ευριπίδη Στυλιαν;iδη , τέθηκαν ενημερωτικά σχεδόν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων , των νέων ΟΕΥ των προβλημάτων που προκύπτουν από το μισθολόγιο, του ανθυγιεινού επιδόματος , το μεγάλο πρόβλημα των δανείων που αδυνατούν να αποπληρώσουν οι εργαζόμενοι , το πρόβλημα της μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ στην συνάντηση με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της παράταξης για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Επίσης καταθέσαμε υποστηριχτικό υπόμνημα για τις θέσεις της παράταξης και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σειρά φωτογραφιών κυρίως από τον χώρο του ΣΜΑ Σχιστού όπου φαίνεται ξεκάθαρα σε τι συνθήκες εργάζονται οι συνάδελφοι που χάνουν το επίδομα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ δήλωσε επίσης στον υπουργό την πλήρη και κατηγορητική της αντίθεση για τα όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν κατά την συνάντηση του υπουργού με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ και τους συνεργάτες του.

Για ενημέρωση δημοσιεύουμε τον πλήρη φάκελο που καταθέσαμε σήμερα στον υπουργό και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας βοήθησαν με το υποστηριχτικό υπόμνημα και το φωτογραφικό υλικό.

Η ενέργειά μας να καταθέσουμε φάκελο σαν ΑΣΚ-ΟΤΑ ενόχλησε ιδιαίτερα τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που σχολίασαν το γεγονός αρνητικά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μετά.

Πρέπει επ αυτού να κάνουμε ορισμένες απαραίτητες διευκρινήσεις.

Πρώτο η παράταξη μας είχε δηλώσει και πριν από την συνάντηση πως θεωρεί, ότι το ζήτημα του ανθ. Επιδόματος είναι υπερώριμο και πως θα πρέπει να τεθεί ολοκληρωμένα.

Είχαμε προτείνει μάλιστα στην Ε.Ε και 24ωρη απεργία των υπηρεσιών καθαριότητας την μέρα που θα γινόταν η συνάντηση.

Δεύτερο εμείς θεωρούμε πως σε αυτές τις συναντήσεις η Ε.Ε πρέπει να πηγαίνει πλήρως προετοιμασμένη και με προσυνεννόηση για το πώς θα χειριστούμε τα ζητήματα.

Τρίτο δεν θεωρούμε πως είναι αδόκιμο να καταθέτεις μια πρόταση σαν παράταξη σε μια τέτοια συνάντηση όταν η πρόταση αυτή είναι ενισχυτική μιας προσπάθειας που οφείλει να κάνει η ομοσπονδία.

Τέταρτο θεωρούμε πως η πρόταση όχι μόνο δεν υπονομεύει αλλά αντίθετα βοηθά ουσιαστικά την ομοσπονδία.

Πέμπτο αυτό που δρα αντικειμενικά υπονομευτικά στα συμφέροντα του κλάδου είναι οι συνεχιζόμενες προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της παράταξής μας και η στοχοποίηση της ΑΣΚ.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζητήματα είναι ανοιχτή σε κριτική και λογοδοτεί στον κόσμο της, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί από κανένα «απαγορευτικά» και κακοπροαίρετες υποδείξεις για τον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα.

Θωμάς Μπιζάς

μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για να δείτε το υποστηρικτό υπόμνημα πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε foto 1, foto 2, foto 3, foto 4 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ