Δημόσιο: Επαναφέρει ο Σαμαράς την εφεδρεία τριών «ηλικιακών» ταχυτήτων

efedreia apolisi_2_ipallilos_ypallilos_aftodioikisi

Τρεις ταχύτητες στην εφεδρεία και στη μείωση του δημόσιου τομέα προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση του, την ώρα που η τρόικα επιμένει και πιέζει για τις

150.000 απολύσεις μέχρι το 2015. Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επαναφέρει την πρόταση της Ν.Δ. για την εφεδρεία, που είχε κάνει ως αξιωματική αντιπολίτευση στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011, και η οποία προβλέπεται να γίνει σε τρία στάδια και με ηλικιακά κριτήρια,  με το δεδομένο πως η «συμφωνία των τριών» της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης δεν προβλέπει απολύσεις (δεν αποκλείει όμως την εφεδρεία).

Σύμφωνα με την πρόταση, θα υπάρξει εφεδρεία σε τρεις ταχύτητες: α) μία τριετία για τους 30άρηδες, β) δύο τριετίες για τους 40άρηδες και γ) ιδιαίτερη μεταχείριση για όλους όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Παράλληλα, με απόφαση του Πρωθυπουργού καταργούνται όλες οι ειδικές γραμματείες και οι αμειβόμενες επιτροπές στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί, πάντως, πως την ίδια ώρα στην Ιταλία ο Μάριο Μόντι και στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζονται να… προβούν σε «σφαγή» στο δημόσιο τομέα με 100.000 απολύσεις μέχρι το 2014 στην πρώτη περίπτωση και δραστικές περικοπές στο γαλλικό δημόσιο, στη δεύτερη περίπτωση, ώστε μέσα στο 2013 να βρεθούν τουλάχιστον… 33 δισ. ευρώ και να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 3%.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ