Ο πρώην αντιδήμαρχος έδινε… ρυθμό στο «πάρτι» των αναθέσεων

epaiteia

Αιχμές του Σχολιαστή

Και οι υπάλληλοι τι έκαναν; Συμμετείχαν στο πάρτυ ή το έβλεπαν και δεν μιλούσαν! Είτε το ένα έκαναν είτε το άλλο ευθύνονται.

Γιατί κάποιοι έκαναν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις απευθείας αναθέσεις και δεν μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν!

Μπορεί να ήταν υποτακτικοί(;) και φοβισμένοι(;)! Τέτοιο πράγμα όμως δεν προβλέπεται από τον κώδικα και τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, αν δεν είχαν βάλει το δάκτυλο και αυτοί και πρέπει τώρα να το αποδείξουν!

Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν και να αντιδρούν σε παρανομίες, παρατυπίες και κυρίως σ’ ότι σχετίζεται με αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Να αρνούνται την εκτέλεση τέτοιων αποφάσεων και να ζητούν «εντέλεσθε» από το Δήμαρχο.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Από τον έλεγχο προέκυψε και η ανάμειξη ενός κουμπάρου ο οποίος κατά συρροή τροφοδοτούσε με ποσά τους «κρυφούς» τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ έπαιρνε συνέχεια έργα του δήμου

Βάσει όσων ανακάλυψαν οι ελεγκτές, ο πρώην αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον ΧΥΤΑ, αδυνατεί να δικαιολογήσει 2,83 εκατ. ευρώ. Το ποσό που ανακάλυψαν άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ από το ΕΘΝΟΣ: ΕΔΩ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ