ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο

ionia

Σχόλιο της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

Η απόφαση αυτή του Γ.Σ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων του κλάδου, στερείται της απαραίτητης αξιοπιστίας από τη μεριά των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, όταν στην πράξη εμμένουν στη διάσπαση του κλάδου, όταν 10.000 περίπου εργαζόμενοι, από τα πιο αγωνιστικά και μαζικά σωματεία, δεν αντιπροσωπεύτηκαν στο συνέδριο και δεν ψήφισαν για την εκλογή της διοίκησης της ομοσπονδίας και όταν οδήγησαν στην αποχώρηση μιας παράταξης.

Μοιάζει υποκριτική άρα η αναφορά στην απόφαση του Γ.Σ ότι: [..]Η ενιαία έκφραση με την αναγκαία και απαραίτητη σύνθεση απόψεων, είναι η μοναδική προϋπόθεση επιτυχίας των αγώνων μας και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών τους[..] ή με πώς μπορούν να πείσουν για την αξιοπιστία τους όταν π.χ αποφασίζονται κινητοποιήσεις, όπως η 48ωρη απεργία το Σ/Κ των εκλογών στις 18 Ιουνίου 2012, η οποία δεν «ενόχλησε» κανένα, γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί της και όταν οι ίδιοι που την αποφάσισαν προέτρεπαν σ’ όσους ήθελαν να απεργήσουν να εργαστούν αν εγγραφούν στις κατστάσεις για τις εκλογικές εργασίες!

Αν με το ίδιο πνεύμα αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που αναφέρονται στην απόφαση τότε εκ των προτέρων γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Ολόκληρη η απόφαση του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 συζήτησε και αποφάσισε τον τρόπο αντίδρασης και παρέμβασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών και την συγκρότηση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, είναι πλέον ολοφάνερο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την επιβολή νέων, δυσβάσταχτων μέτρων.

Αυτοί που συνεχίζουν να υλοποιούν και να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές (κυβέρνηση, τρόικα, μεγάλο κεφάλαιο κ.λπ.) πρέπει να έχουν την απάντησή μας σε καθημερινή βάση, με κάθε ευκαιρία και κάθε γεγονός, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο, με τρόπο συλλογικό και οργανωμένα.

Είναι υποχρέωσή μας η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας, των σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε την ιεράρχηση των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα αλλά και τον προγραμματισμό δράσης συνολικά του κλάδου, όπως αυτός ψηφίστηκε από τους συνέδρους-αντιπροσώπους στο 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

1.Η αντιμετώπιση της συνεχούς περικοπής των πόρων των Ο.Τ.Α. που πλέον από την πολιτική αυτή βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

2.Η εξαίρεση των Ο.Τ.Α. από την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα αλλά και τις κοινωνικές, καθώς οι ελλείψεις που υπάρχουν θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο υπηρεσιών που είναι αναγκαίες (καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.).

3.Η αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας για την ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ.

4.Να μην επιτρέψουμε την απόλυση κανενός εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κάνουμε «γράμμα κενό» τις προβλέψεις του μνημονίου ΙΙ για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012.

5.Να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα των Δανείων των εργαζομένων. Να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για «ΚΟΥΡΕΜΑ» των Δανείων των εργαζομένων όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις Ιδιωτικές Τράπεζες. Μόνο έτσι θα υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων που καθημερινά στενάζουν και οδηγούνται στην απόγνωση από τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

6.Άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Προστασία των αποθεματικών, που έχουν απομείνει, από την προσπάθεια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να τα καταληστεύσει.

7.Αποτροπή της εφαρμογής του Ν.4052/2012 για την σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) που ουσιαστικά οδηγεί την Επικουρική Ασφάλιση σε συρρίκνωση και προοπτικά σε κατάργηση. Αντιμετώπιση συνδικαλιστικά και Νομικά της μονομερούς καταλήστευσης των αποθεματικών του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

8.Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (αναδρομικότητα, δικαιούχοι κ.λπ.).

Για την προετοιμασία του κλάδου αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης των πιο πάνω προβλημάτων αποφασίστηκε:

-Η πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, στις 9.30 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «NOVUS CITY HOTEL» (Καρόλου 23 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

-Την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την προκήρυξη κάθε μορφής αγωνιστικής κινητοποίησης που θα κριθεί αναγκαία για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου (Απεργίες, Στάσεις Εργασίας, Παραστάσεις Διαμαρτυρίας κ.λπ.).

-Την αναλυτική ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ένταξη ή όχι στο Ε.Τ.Ε.Α. με κατάληξη την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος.

Για να γίνει η οργή και η αγανάκτησή μας δύναμη καθημερινού αγώνα, ανατροπής και τέλους της καταστροφής που μας οδηγούν, είναι αναγκαίο και επιτακτικό να εκφραστεί συντονισμένα, οργανωμένα, ενωτικά και αποφασιστικά με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων μας.

Η ενιαία έκφραση με την αναγκαία και απαραίτητη σύνθεση απόψεων, είναι η μοναδική προϋπόθεση επιτυχίας των αγώνων μας και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ