Χαλυβουργία: Ο Μάνεσης αρνείται την συζήτηση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο των εργαζομένων στην Χαλυβουργία που βρίσκεται εδώ και εκατοντάδες μέρες σε απεργιακό αγώνα. Σύμφωνα με το Σωματείο ο κ. Μάνεσης αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συναντηθεί και να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου επικαλούμενος ότι «δεν έχει τίποτα να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου, γιατί δεν έχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη και ότι η απεργία είναι παράνομη».

«Το ΔΣ έχει πρόταση που την γνωρίζει. Την έχει συζητήσει μαζί του σε διμερείς συναντήσεις και δεν απαντά σε αυτή συγκεκριμένα. Η απεργία μας έχει αποφασιστεί και με μυστική ψηφοφορία αφαιρώντας έτσι και το τελευταίο άλλοθι περί δήθεν παρανομίας, και αυτό το γνωρίζει. Σε αυτή τη μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν και πολλοί από αυτούς που σήμερα μιλάνε για «παράνομη απεργία». Τόσο καιρό όλοι αυτοί ζητούσαν κάλπη, τώρα που αυτό έγινε δεν τους αρέσει γιατί αποκαλύφτηκαν τα ψέματα τους. Ενάντια στην απεργία είναι ο μηχανισμός του Μάνεση και μερικοί παρασυρμένοι Χαλυβουργοί.» τονίζει.

«Ενώ η εργοδοσία αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο, να παρευρεθεί στο υπουργείο στην τριμερή συνάντηση, να τοποθετηθεί πάνω στο αίτημα μας να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με βάση όσα προβλέπει η σύμβαση μας, διαδίδει ψέματα μέσα από τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Κατηγορεί το σωματείο ότι είναι αδιάλλακτο και χωρίς προτάσεις. Κατηγορεί τους απεργούς ως υποκινούμενους, κρύβοντας ότι στον αγώνα βρίσκονται εδώ και 8 μήνες γιατί έχει απολύσει 119 εργαζόμενους και έχει στόχο να τους φτάσει στους 180. Ότι θέλει να δουλεύουμε με 40% μείωση των μισθών μας.» αναφέρει.

 

«Το ΔΣ του σωματείου θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να ικανοποιηθούν αυτά που αποφάσισε η συνέλευση μας. Χωρίς να κάνει πίσω από τα αιτήματα μας, συνεχίζει να επεξεργάζεται και να διαμορφώνει συγκεκριμένες προτάσεις και ζητάει επίμονα συνάντηση με την εργοδοσία.» τονίζει.

 

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Να μην παρασύρονται από την προπαγάνδα και τα ψέματα της εργοδοσίας, ότι η απεργία μας είναι παράνομη, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορά την απεργία που κάνουμε τώρα. Παράνομες είναι οι απειλές του Μάνεση, ότι όποιος δεν πάει για δουλειά θα θεωρείται απολυμένος, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει.» αναφέρει.

 

Τέλος επισημαίνει «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Δίνουμε έναν ηρωικό και άνισο αγώνα. Στη συνείδηση εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είμαστε ήδη νικητές. Έχουμε πετύχει αυτό που κανένας πριν οκτώ μήνες δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να γίνει, και όμως έγινε. Το πετύχαμε γιατί όλοι οι Χαλυβουργοί είμαστε ενωμένοι, γιατί μας στηρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και το ταξικό εργατικό κίνημα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ