Ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ-Παρατρεχάμενων ξαναχτύπησε

xarisis.2

Σχόλιο του Γιώργου Χαρίση

Ο μηχανισμός ξαναχτύπησε! Ο λόγος για την ΠΑΣΚΕ του σύλλογου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας. Δεν θα άξιζε να απαντήσει κανείς σε όσα εμμετικά αναφέρονται στην ανακοίνωση – απάντηση στο σωματείο του Δήμου Ρέντη ή σε όσα γράφονται από τους ίδιους σε ηλεκτρονικές σελίδες του διαδικτύου. Τα παιδιά βουτιγμένα τόσα χρόνια στα «σκατά» των κομμάτων του δικομματισμού, νομίζουν ότι όλοι είναι το ίδιο. Βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και νομίζουν ότι βλέπουν δίπλα τους ή την κοινωνία! Μιλάνε για «σταλινισμό» και είναι οι καλύτεροι μαθητές του. «Αποκηρύξανε»(;) λένε το ΠΑΣΟΚ και ο λόγος και οι πράξεις τους προσομοιάζουν με τη ‘Χρυσή Αυγή» ή με πορτιέριδες των καταστημάτων της νύχτας.

Έχουν πάρει επίσης εργολαβία, σε όσα συνδικαλιστικά όργανα συμμετέχουν, την επίθεση απέναντι στις παρατάξεις της Αριστεράς, γράφουν εμμετικές ανακοινώσεις και σε άλλα σωματεία, εν αγνοία των μελών τους ή σε αδερφές παρατάξεις τους, πάντα με στόχο να πλήξουν την παράταξή μας και τα στελέχη της. Φαίνεται ότι κινούνται στη γραμμή της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλ επίθεση στην Αριστερα για να πληγή με κάθε τρόπο η ανιδιοτέλειά και η αξιοπιστία της για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκπροσωπούμε έναν διαφορετικό κόσμο. Δεν εξαργυρώνονται τα πάντα. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, που όταν χάσουν τη μαρμίτα ή για να μη τη χάσουν κάνουν τα πάντα. Ήταν οι ίδιοι που στήριξαν τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ραγκόυση για να διώξη τους συμβασιούχους, στο όνομα των αξιοκρατικών προσλήψεων, που έπαψαν να γίνονται. Στήριζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν δήμαρχοι, αλλά δεν τους «έκατσε» και μετά έγιναν «πολέμιοί¨(;) του! Τους λέγαμε έγκαιρα ότι «Καλλικράτης» και μνημόνιο συμμένουν απολύσεις και μας κατηγορούσαν τότε για κινδυνολογία. Μετά ανακάλυψαν και τις απολύσεις.

Λένε ότι «έφυγαν»(;) από το ΠΑΣΟΚ για να μην τους πάρουν οι εργαζόμενοι με τις πέτρες και για να διατηρήσουν το μηχανισμό και τα προνόμοιά τους. Γίνονται όμως όλο και πιο επικίνδυνοι. Δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα του κλάδου και των εργαζομένων. Μείναν μόνοι τους στο προεδρείο, σε μια διοίκηση απονομιμοποιημένη, γιατί είναι προϊόν πραξικοπηματικών ενεργειών, νοθείας και οργανωτικής διάσπασης στον κλάδο. Πήραν μ’ αυτό τον τρόπο πλειοψηφία, αλλά γνωρίζουν ότι είναι μειοψηφία και δεν μπορούν να διαχειρίζονται τις τύχες των εργαζομένων στην πιο κρίσιμη στιγμή, όπου τα πάντα διαλύονται και η εργασιακή τους ιδιότητα αμφισβητείται. Δεν δίνουν ούτε ένα γραφείο στη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, λες και δεν είναι και αυτοί εργαζόμενοι. Θέλουν δηλ να φύγουν από την ομοσπονδία; Άλλαξαν τα κλειδιά στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ , κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΑΣ και απειλούν ότι θα πετάξουν τα χαρτιά της στο δρόμο λες και υπάρχουν κάποιοι που είναι ιδιοκτήτες και κάποιοι ενοικιαστές της.

Διαδίδουν μάλιστα ότι ψηφίζουν ή έχουν επαφές με Αριστερά κόμματα, νομίζοντας ότι αποκτούν άλλοθι. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ότι Αριστερά δεν είναι η ψήφος, αλλά κυρίως οι αξίες της και τα ιδανικά της.

Δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχουν άτομα που τους γνωρίζουν και μ’ αυτά που γράφουν θα τους γνωρίζουν και περισσότεροι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου Ρέντη: ΕΔΩ  

Ολόκληρη η απάντηση του συλλόγου Νίκαις: ΕΔΩ  

Μερικά από το διαδίκτυο: ΕΔΩ  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ