Γιατί ζητάει το ΥΠ.ΕΣ. τις υπερωρίες των εργαζομένων στους Δήμους ?

alt

Τι ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ?

Νέα στοιχεία ζητάει ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Θανάσης Ξηρός από τις υπηρεσίες των Δήμων. Αυτή την φορά αφορούν τις πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού (υπερωρίες κλπ) και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στο έγγραφο που έχει αποστείλει, θα τις υποβάλει στην υπηρεσία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι μετά τα στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί στους Δήμους και θα τα χρησιμοποιούσαν για διαβουλεύσεις με την τρόικα, έρχονται τώρα και μας ζητάνε και τις πενιχρές, όπως έγιναν από την εφαρμογή του ενιαίου «φτωχολογίου», υπερωρίες μας.

Όταν υπάρχουν μάλιστα οι αποφάσεις για νέα μέτρα, που είχαν παρθεί από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και θα έχουν ισχύ τον Ιούνιο και μιλάνε,  για «βουλγαροποίηση» των μισθών,  για μείωση των υπερωριακών προσαυξήσεων (από 75% σε 50%ή και σε 25%), για απολύσεις 50.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 και με τις ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους να είναι πλέον γεγονός.

Είναι φανερό πως το μνημονιακό σύμπλεγμα της πρώην εγχώριας συγκυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ, της Ε.Κ.Τ και των τραπεζιτών πιέζει στην κατεύθυνση να εφαρμοστούν όλα εκείνα τα επαχθή μέτρα που είναι εις βάρος των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Είναι φανερό επίσης πως «οι αστοί τρομάξανε» από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και προσπαθούν να περισώσουν μάλλον ότι προλαβαίνουν, βλέποντας ότι ακόμα και τα «τρομοκρατικά» διλλήματα που μας βάζουν οι υποταγμένες στο μνημόνιο δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν βρίσκουν πλέον αποδέκτες.
Η απάντηση μας θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη, ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο αποφασιστική στις 17 Ιούνη γυρνώντας οριστικά σελίδα και  κλείνοντας το κεφάλαιο που λέγεται νεοφιλελευθερισμός.

Θα πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς που εκτελούν τις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, εξαθλιώνοντας έναν ολόκληρο λαό.

Στις 17ης Ιουνίου αποφασίζουμε, … ή εμείς ή αυτοί !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ