Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την επιβολή καθεστώτως επιτήρησης στους Ο.Τ.Α.

Σχόλιο του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Χαρίση Γιώργου

Με το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθές, Πέμπτη 05/01-2012, από το Υπουργικό Συμβούλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ α’ βαθμού και κυρίως η υπαγωγή των δήμων, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να συντάξουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στο καθεστώς επιτήρησης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Ένα είδος δηλ μνημονίου με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό για την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση με τις περικοπές (35% περίπου), λόγω μνημονιακής πολιτικής, στις επιγορηγήσεις των Ο.Τ.Α. και τις νέες, ύψους 15% για το 2012 (ξεκίνησαν από το Νοέμβρη του 2011), καθώς και με τη μείωση, λόγω οικονομικής κρίσης, των ιδίων πόρων, οδήγησε και οδηγεί πολλούς Ο.Τ.Α., είτε στην υπερφολόγηση των εξαθλιωμένων δημοτών τους είτε στην οικονομική τους κατάρρευση.

Αυτή η πολιτική σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων ακόμη και τις ανταποδοτικές και τις κοινωνικές υπηρεσίες θα επιταχύνει τα σχέδια τους για εκποίηση και ιδωτικοποίηση υπηρεσιών.

Μοναδική διέξοδος αποτελεί  η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων και η απαλλαγή της χώρας μας από τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν και στηρίζουν το μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξουν: Ή αυτοί για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών ή εμείς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, του ελληνικού λαού και της χώρας μας.

Σχόλια και τα άρθρα που αφορούν τους Δήμους: ΕΔΩ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ